HSC: elérhető távolságban a MOL Liga-rájátszása

Két pontot tudott itthon tartani a HSC Csíkszereda a Ferencvárosi TC ellen a MOL Liga vasárnapi játéknapja után. A kiegyenlített küzdelmet hozó mérkőzést a szétlövések döntötték el a hazai csapat javára.

A mérkőzés amúgy remekül kezdődött a hazai csapat számára, hiszen már az első cserében Mihály Ede révén megszerezték a vezetést. A gól után akár ezt növelhette volna is a hazai csapat, de a helyzeteit elkönnyelműsködte. Az idő múlásával erőre kapott a Ferencváros és átvette a játék irányítását. Ez pedig gólokban is megmutatkozott. Előbb Lencsés egyenlített, majd a harmad hajrájában Sijka szerezte meg a vezetést a vendégeknek.

A második játékrész elején újfent a vendégek játszottak fölényben. Ez pedig újabb gólhoz vezetett. Ehhez kellett Danton kiállítása, illetve Ölander Pazar kékvonala lökete előnyben. A kétgólos hátrány tudatában kapkodóvá vált a HSC játéka. A kedélyeket a harmad közepén Curilla remekbeszabott egyéni alakítása csillapított, amikor egy gólra zárkózott a csíki gárda. Innen kezdve huszáros harmad végi hajrába kezdett a HSC, de az utolsó pillanatokba mindig a rosszabb megoldást választották a hazaiak.

Az utolsó felvonás úgy kezdődöttel, hogy három és fél percig emberhátrányban játszott a hazai csapat. Ezzel nem tudtak élni a vendégek. Majd mikor a hazai csapatra került a sor, akkor Hrubynak elsült a keze és egyenlített. Az utolsó percekben viszont elmaradt a korábbi lendület, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás nem hozott döntést, bár mindkét csapat 2-2 percig előnyben játszott. A rávezetésben pedig már a hazai csapat volt jobb. Novak egyszer, míg Svidkij két alkalommal mattolta Budait, míg a túloldalon csupán Ojanen és Ölander tudott eredményes lenni. Mindkét csapat öt-öt alkalommal próbálkozhatott.

Mestermérleg. Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „A mérkőzés előtt mondtam, hogy minden elvesztett, vagy megszerzett pont sokat fog számítani. Ma végül is megnyertünk két pontot, de ugyanúgy elveszítettünk egyet. Az első cserében gólt lőttünk, uraltuk a játékot és akkor jöttek a rövidzárlatok. Tapasztalt játékosaink tévedtek kulcsfontosságú pillanatokban. Ez miatt sokadik hosszabbításos mérkőzésünk. Köszönjük a közönség támogatását, ma ennél többet nem tudtunk. Nem ment a játék. Nem volt egyértelmű, hogy mi győzünk. Volt még több ilyen mérkőzésünk, de jobban játszottunk. Ma nem voltunk jobbak, mint a Fradi. Erősek vagyunk a hosszabbításban, a büntetőkben. Örülök, hogy vannak olyan játékosok, akik eddig gyengébben játszottak és most jól mentek. Többek közt fiatalok is.” Dobos Tamás, Ferencvárosi TC: „Hasonló volt a forgatókönyv, mint a budapesti mérkőzésen. Szerintem végig jól játszottunk, annak ellenére, hogy hamar kaptuk az első gólt. A büntetők során pedig bármi összejöhet. Alapvetően azt gondolom, hogy a második és a harmadik harmadban volt olyan helyzetünk, amit be kellett volna lőjünk. Nem éltünk a lehetőségekkel, ez pedig nyitva hagyta a mérkőzést. Az hogy távolodunk a rájátszástól biztosan okoz a srácokban egy kis frusztráltságot. Ezeket olyankor lehet érezni, amikor ziccereket hagyunk ki, nem vállaljuk el, vagy nem jó döntéseket hozunk. Alapvetően taktikusan játszunk, a játékunkra nem lehet panasz. A helyzetkihasználáson kell változtatni.”

Eredmények

  • HSC Csíkszereda – Ferencvárosi TC 4–3 – szétlövések után
  • Dab.Docler-Miskolci Jegesmedvék 4-3
  • UTE-Érsekújvár 1-8

 A tabella:

  •  1.  Dab.Docler                  37 21   5   3   8 149-92  76 pont
  •  2.  Miskolci                      38 17   7   4  10137-103  69
  •  3.  Érsekújvárv                  38 18   4   6  10145-122  68
  •  4.  Corona                        38 18   2   5  13125-107  63
  •  5.  HSC                            37 15   7   2  13112-118  61
  •  6.  Ferencváros                 38 13   3   8  14152-153  53
  •  7.  UTE                             38  1   1   1  35 64-189   6

Alább megtekinthetik a Pál Zoltán által készített fotógalériát.

Kimaradt?