Selymes Tibortól várja a „megváltást” a Kaposvári Rákóczi

Immár a formai akadály is elhárult: kedd kora délután Selymes Tibor aláírta kaposvári szerződését, így a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban sereghajtó együttes az ő irányításával vág neki a tavaszi szezonnak, és küzd meg a bennmaradásért.

Amint arról korábban már beszámoltunk: a tréner egyelőre féléves szerződést írt alá, méghozzá azzal az opciós lehetőséggel, hogy az élvonalbeli tagság esetleges megőrzését követően ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a felek.

Selymes egyébként már hétfőn megegyezett minden részletben a kaposváriakkal, de egy nap haladékot kért, amíg ügyvédje tüzetesen áttanulmányozta a szerződést. Kedden megérkezett az ügyvéd válasza, Selymes pedig aláírt.

A kaposváriak hétfőn találkoztak először az évben, és már ott volt a megbeszélésen a kispad várományosa is, a tényleges munka viszont – különböző felmérésekkel – csak kedden kezdődött el. Selymest a délután folyamán sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatják.

„Mások azt mondják, hogy a román futball előrébb tart a magyarnál, ám az elmúlt években az infrastruktúra rengeteget változott Magyarországon – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Selymes Tibor. – Sokkal jobbak a körülmények, de a rengeteg akadémia, sportiskola is jobb körülményeket és lehetőségeket biztosít, mint Romániában. Egyetértek azzal, hogy a bennmaradáshoz legalább hét győzelemre lesz szükségünk, viszont azt is tudom, hogy a tizenhárom bajnoki ehhez nagyon kevés. Kemény feladat, de nem megoldhatatlan.”

Gendur László kapusedzőként, Barna László pályaedzőként – ő az előd, Prukner László munkáját is segítette –, míg Marius Marinău erőnléti edzőként kapott helyett Selymes Tibor stábjában.

Kapcsolódók

Kimaradt?