Kiadták az utolsó közleményt Michael Schumacher állapotáról

A mesterséges kómában fekvő Michael Schumacher állapota lényegében változatlan: stabil, de kritikus. A kórház orvosai és Schumacher menedzsere nem terveznek további sajtótájékoztatót, és mindenkit arra kérnek: tartsák tiszteletben a Forma-1-versenyző magánszféráját.

Bár szerdára ígértek újabb sajtótájékoztatót Michael Schumacher állapotáról, hétfő délután kezelőorvosai és menedzsere újabb közleményt adtak ki a témában. Állapota továbbra is stabil, de kritikus: folyamatosan megfigyelés alatt van - írták a BBC szerint.

A többszörös Forma-1-győztes német autóversenyző nyolc napja szenvedett súlyos síbalesetet. Fejsérülése miatt kétszer megoperálták, és mesterséges kómában tartják a grenoble-i kórházban. Állapota a második operáció óta lényegében változatlan.

Sabine Kehm, Schumacher menedzsere hétfői közleményében azt írta: a Forma-1-es pilóta egészségi állapota továbbra is stabil és folyamatosan felügyelet alatt áll. Az orvoscsapat hangsúlyozza azonban, hogy Schumacher állapotát továbbra is kritikusnak tekintik - tette hozzá a menedzser. "Tekintettel a beteg magánszférájára, további részleteket nem árulhatnak el a kezeléséről, ezért nem tervezünk további sajtótájékoztatókat, vagy közlemények kiadását. Arra kérjük önöket, hogy tartsák tiszteletben az orvosi titoktartási kötelezettséget és csak az orvosi csapattól, illetve a menedzsmenttől származó információkat tekintsék mérvadónak" - hangsúlyozta a menedzser.

A grenoble-i kórház előtt egyébként több tucat kamerateam és 20 közvetítőkocsi táborozik a Focus Online beszámolója szerint. A hatalmas médiaérdeklődés zavart okoz a kórház menetrendjében az utóbbi napokban. A közleménnyel a kórház a Schumacher állapotának javulásáról szóló pénteki álhírre is reagált.

A hatóságok eközben kihallgatták Schumacher 14 éves fiát, Micket, aki ott volt apja baleseténél - írja a Daily Mail.

Kimaradt?