Ezrek búcsúztatták Eusébiót a lisszaboni Benfica stadionban

Több ezer szurkoló tapsától övezve vitték körbe hétfő kora délután a vasárnap virradóra elhunyt legendás portugál labdarúgó, Eusébio koporsóját a lisszaboni Luz Stadionban (a Fény Stadionja).

A Benfica piros klubzászlójával lefedett koporsót, melyet egy fekete limuzin szállított a stadionba romániai idő szerint fél négy után néhány perccel, a játéktér közepén rövid időre egy aranyozott talapzatra állították. Ezt követően az autó körbegurult a koporsóval, miközben a lelátón a szurkolók – dacolva az esővel – a futballista arcképét ábrázoló zászlókat lobogtattak, piros füstgránátokat gyújtottak és a portugál himnuszt énekelték.

Az első sorban ott volt a Benfica összes jelenlegi játékosa, Jorge Jesus vezetőedzővel együtt.

Előzőleg a futballvilág hírességei, a klub korábbi labdarúgói és drukkerek hajtottak fejet a portugál labdarúgás legnagyobb alakja előtt a létesítményben kialakított gyertyás ravatalnál.

A stadiontól a tömeg a városházához vonul, ahol az első hivatalos ceremóniára került sor. Eusébiót a Luz Stadionhoz közeli Szemináriumi templomban búcsúztatták romániai idő szerint 18 órától, majd a Lisszabon északi részében található Lumiar temetőben helyezték örök nyugalomra a legendás futballistát.

 

A portugál legenda vasárnap hajnalban, 3.30-kor, a szív és a légzőszervek leállása következtében hunyt el.

Kimaradt?