Posztumusz életműdíjjal ismerték el Erőss Zsolt teljesítményét

Posztumusz életműdíjjal ismerték el a tavaly májusban tragikus körülmények között elhunyt Erőss Zsolt csíkszeredai származású hegymászó teljesítményét. A 4bakancs.com szakportál által meghirdetett szavazáson résztvevők közel kétharmada Erőssre kattintott, a Kancsendzöngán vele együtt életét vesztő Kiss Péter az expedíciós hegymászás kategóriában bizonyult a legjobbnak.

A 4bakancs.com által szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint majdnem 2000-en szavaztak és a legtöbb kategóriában igen szoros eredmény született.

A kialakult eredmény (zárójelben az elért százalékos arány látható):

  • életmű: ERŐSS ZSOLT (posztumusz) - 65%
  • expedíciós hegymászás: KISS PÉTER (posztumusz) - 56%
  • alpesi mászás: BABCSÁN GÁBOR - 34%
  • sportmászás: KUCSERA LENKE - 19%
  • boulder: ZUPÁN TAMÁS - 30%
  • női mászók: LESTÁK ERZSÉBET - 45%
  • csapat: PATAGÓNIA 3.0 (Kovács Tamás, Lám Bence és Urbanics Áron) - 25%
  • a 4bakancs különdíja - fiatal tehetség kategória: FARKAS TAMÁS

Mint ismeretes, Erőss Zsolt és társa, Kiss Péter tavaly május 21-én a Kancsendzönga megmászása után a visszaúton tűnt el. A csíkszeredai alpinista tragikus halála Erdély-szerte megrendítette az embereket, az Erdélyi Kárpát Egyesület által szervezett megemlékezéseken több ezren vettek részt.

A 4bakancs.com hagyományteremtő szándékkal indította az internetes szavazást 2013 november elején. A nevezéseket az olvasók tehették meg, indokolva a kiválasztott mászó személyét, 2013-as eredményeit. A beérkezett jelöléseket a szerkesztőség konszolidálta, létrehozta a kategóriarendszert illetve szakmai szempontok alapján véglegesítette a jelöltek listáját. Decemberben indult a szavazás, 7 kategóriában majdnem 40 mászóra lehetett szavazni. A december 31-én lezárult szavazás eredményeként 1673 szavazat érkezett, melyet feldolgozva született a fentebbi lista. A szavazók között támogatók által felajánlott ajándéktárgyakat sorsoltak ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?