Bukhatja a kézilabda Eb-t a lesérült Nagy László

Nem jött rendbe Nagy László térdsérülése, így kétségessé vált a magyar válogatott jobbátlövőjének részvétele a január 12-én kezdődő dániai kézilabda Európa-bajnokságon. A szövetség szombati tájékoztatása szerint Nagy László folyamatos kezelésre szorul, ezért pénteken nem tudott megjelenni a csapat edzőtáborában. A játékos még novemberben, a Veszprém Celje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén szenvedett térdsérülést, állapota javult, ám a bajnoki szünetben nem épült fel teljesen.

Hétfőn orvosi konzílium dönt Nagy további kezeléséről, és ezt követően dőlhet el az is, hogy a játékos részt vehet-e az Eb-n. A keret pénteken kezdte meg a közvetlen felkészülést a kontinenstornára, de a Bundesligában játszó Mocsai Tamás és Putics Barna csak január 2-án csatlakozik a többiekhez.

A szövetségi kapitányoknak 24 órával a torna első mérkőzése előtt, azaz január 11-én este nyolc óráig kell kijelölniük a 16 fős csapatokat. Az Eb alatt kétszer lesz lehetőségük cserélni, a csoportküzdelmeket követően két, míg a középdöntő után egy változtatásra nyílik lehetőségük. Mocsai Lajos együttese a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal szerepel egy csoportban.

A magyar válogatott kerete: kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged), Székely Márton (Balatonfüred) jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Szalafai Gábor (B.Braun Gyöngyös) jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Mocsai Tamás (Hannover-Burgdorf), Nagy László (MKB-MVM Veszprém) irányítók: Császár Gábor (PSG Handball), Lékai Máté (Celje) beállósok: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged) balátlövők: Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque), Putics Barna (VfL Gummersbach), Zdolik Bence (Balatonfüred) balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

Kimaradt?