Sajtóhír: a PSG 150-180 millió euróért vinné Messit a Barcától

A Le Parisien francia lap szerint a PSG-nél komolyan fontolgatják, hogy kivásárolják a szerződéséből Lionel Messit. Az argentin labdarúgó szerződése 2018 nyaráig érvényes Barcelonában, a hivatalos kivásárlási ára 250 millió euró.

Erről azonban Sandro Rosell klubelnök még a nyáron azt nyilatkozta, hogy mindez nettóban értendő – a PSG részéről akkor a katalánoknak Thiago Silva megszerzéséért folytatott kampánya során pörkölték oda a rivális orra alá, hogy ők meg majd jól elviszik Messit –, és az adókkal együtt rögtön 580 millió euróra „árazta” be a négyszeres aranylabdást.

Párizsban ellenben abban bíznak, hogy az argentin nem érzi magát komfortosan, ráadásul a klub vezetésével továbbra sem ápol túl jó kapcsolatot. Pluszban ott vannak a rejtélyes, nehezen gyógyuló apró sérülései, hogy Neymar érkezésével picit kevesebb fény vetül rá, nem beszélve a pénzügyeit idén már nem először firtató vizsgálatokról. Így egy elképesztően gáláns ajánlattal Messit ki lehetne mozdítani szerintük a barcelonai elkötelezettségéből. Úgy vélik, ebben az esetben – ha már az alkalmazott közli a főnökeivel, hogy nem érzi magát jól náluk, és távozni szeretne, így kényszerhelyzetbe hozva a klubvezetőket – 150-180 millió euró közötti összegért megszerezhető lenne a gólerős dél-amerikai támadó.

A cikkben megemlítik, hogy a katari tulajdonos, Nasszer al-Kelaifi álma az, hogy a Paris Saint-Germaint a világ legjobb tíz sportklubja közé sorolják, és ennek érdekében nem retten vissza a jelentős anyagi áldozatoktól sem. Cristiano Ronaldót ennek szellemében nem sikerült a francia fővárosba csábítania, és rajta kívül a világ labdarúgásában már csak két igazán nagy fogás van, úgy szakmailag, mint gazdaságilag, illetve reklámértékben: Messi és José Mourinho.

Az újság megjegyzi még, hogy Zlatan Ibrahimovic, a Paris SG egyik vezéralakja a barcelonai idénye során nem került túl közeli baráti viszonyba Messivel, ellenben elismeri az eredményeit és a képességeit, tiszteli őt, és a világ (egyik) legjobb futballistájának tartja. Barcelonában leginkább Pep Guardiolával, az akkori vezetőedzővel ütközött.

Messi erősen rekordgyanús kivásárlásának a lehetősége már korábban felvetődött. A nyáron egyéni szponzora, az Adidas ajánlotta fel a vele szerződéses viszonyban lévő európai nagycsapatoknak – Real Madrid, Bayern München, Chelsea –, hogy kifizeti az argentinért kért összeg felét. Mindez azonban megmaradt lehetőségnek.

Kimaradt?