A „magyar” CFR megegyezett a „magyar” Miriuța Lacival

Pászkány Árpád, a Kolozsvári CFR 1907 többségi részvényese is megerősítette hétfőn azt a sajtóinformációt, miszerint a vasutasklub majdnem minden részletben megegyezett Vasile Miriuțával, aki kész másfél éves szerződést aláírni a háromszoros bajnokcsapattal. A román-magyar kettős állampolgárságú „Laci” az őszi szezonban a Ceahlăul Piatra Neamț kispadján ült és Petre Grigoraşt váltja a fellegvári alakulatnál.

Tizenkilenc forduló után a CFR a tabella 7. helyén áll, ezért Pászkányék az idei szezonban már nem támasztanak nagy elvárásokat Miriuțával szemben, viszont a 2014-2015-ös szezonban a bajnoki arany a cél.

„A múltbeli próbálkozások után most úgy döntöttünk, hogy a fiatalabb edzőgenerációból választunk, aki várhatóan nagyobb bizonyítási vággyal és győzni akarással érkezik a csapathoz” – magyarázta a ProSport című napilapnak a kolozsvári üzletember. Hozzátette: nagyra értékeli Grigoraş munkáját, akire továbbra is barátként tekint. „Előtte sosem záródik be az ajtó, bármikor visszatérhez a CFR-hez” – fogalmazott.

Vasile Miriuţă, vagy ahogy a magyarországi sajtó használta a nevét a honosítás után, Miruţa Laci játékosként szép karriert futott be. A Nagybányai FC-nél kezdte a pályafutását, majd következett a Bukaresti Dinamo és a Besztercei Gloria. Külföldi karrierjét a Győri ETO-nál kezdte, aztán jött a sorban az FC Bourges, a Videoton, a Ferencváros, az Újpest, az Energie Cottbus, a MSV Duisburg és a Budapest Honvéd. A magyar válogatott mezt kilencszer öltötte magára.

A 45 éves Miriuţának a hírek szerint havi 7 ezer eurós fizetést biztosító szerződést készítettek elő a Fellegváron, a bajnoki címért 100 ezer eurós prémiumot kapna.

Kimaradt?