Klubvilágbajnokság: Lippi kínaiai „labdába se rúgtak” a Bayern ellen

Kedd este a Bayern München is bemutatkozott a klubvilágbajnokságon, Josep Guardiola csapata a Marcello Lippi vezette kínai Kuangcsou Evergrandéval csapott össze az elődöntőben, és fölényes, magabiztos győzelmet  aratott.

Ahogyan az várható volt, a Marcello Lippi vezette kínai Kuangcsou Evergrande nem rohanta le a Bajnokok Ligája-címvédőt, de arra azért kevesen gondoltak, hogy az olasz maestro öt védővel és három védekező középpályással operáló bunkerfutballal próbálja meg átvészelni az első percek izgalmait a Bayern München ellen.

A két fél közötti értékbeli különbség a félidő végére gólokban is materializálódott: előbb Franck Ribéry használt ki egy hatalmas védelmi hibát (0–1), majd Mario Mandzukic fejelte előrevetődve a kapuba Thiago Álcantara remekbe szabott beadását (0–2).

Nem csökkent a szünet után sem a Bayern lendülete, alig kezdődött el a második félidő, amikor Mario Götze megszerezte első 16-oson kívülről szerzett gólját új csapatában (0–3), lehűtve ezzel a leglelkesebb Evergrande-fanokat is.

Továbbra sem csökkent a nyomás a „kínai falon", Ribéry lécet, Götze kapufát lőtt, majd pár, az ötösön megállított kuangcsui attak után előbb Götze, majd a csereként beállt Xherdan Shaqiri lövése tévesztett célt centiméterekkel.

A hajrában Götze lövése és Ceng Cseng védése után táncolt még egy picit a labda a lécen, mint ahogyan a Bayern München is áttáncolt a Ázsia-bajnok kínai ellenfelén.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, MAROKKÓ, ELŐDÖNTŐ

  • Kuangcsou Evergrande (kínai)–Bayern München (német) 0–3 (Ribéry 40., Mandzukic 44., Götze 47.)

Kimaradt?