Mégis van az a pénz, amelyért a Barca megválna Lionel Messitől?

Legalább 580 millió „fölös” eurója kell legyen annak a csapatmenedzsernek, akinek megfordul a fejében Lionel Messi kivásárlása az FC Barcelonától. 

A spanyol sajtó korábban azt írta, hogy Messi kivásárlási ára 250 millió euró, amelyre Sandro Rosell Barca-elnök azt mondta, mindez természetesen nettóban értendő, így a valós összeg 580 millió euró. Ehhez természetesen hozzá kell még adni az argentin labdarúgó 4-5 évre szóló fizetését is (jelenleg a Barcelonától évi 12 milliót kap), így a pályázónak igencsak vastag pénztárcával kell rendelkeznie. Már ha a Barcelona valaha is megvállna legjobb játékosától.

Miután a spanyol Punto Pelota tévéműsorban megszólaló helyi újságíró, Francois Gallardo „közösségi pánikot” okozott Lionel Messivel kapcsolatban – azt állította, hogy a támadó szerződésigényeit nem teljesítette a Barcelona, így Messi a nyáron elhagyja a klubot –, Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent üzemeltető gazdasági társaság első embere gyorsan tagadta, hogy az argentinnal hírbe hozott BL-győztes német rekordbajnok kísérletet tenne az átigazolásra. „Messi? Kétségtelen, hogy kiemelkedő játékos, de a kivásárlási záradéka egyszerűen abszurd, olyan átigazolási összeg, amely jóval magasabb a Javi Martínezre költött rekordsummánál. Meg se próbáljuk. Ráadásul ismerem Sandro Rosellt is. A Barcelona sohasem adná el Messit. Ő egy szent a Barcelonánál, a klub sosem dobná piacra” – mondta Rummenigge a Sky90-nek adott interjúban.

Az egykori kiváló támadó úgy véli, Messi helye Barcelonában van, és ez nem is változik, bárki legyen a kérő. „Úgy gondolom, magának Messinek is az az érdeke, hogy a Barcelona kötelékébe tartozzon. Egyszerűen tökéletesen illik oda.”

 

Kimaradt?