Tizenhat csapat jelentkezett az Erdély Kupára

Az idén jegyezték a legtöbb jelentkezőt az Erdély Kupára – közölték szerdán a szervezők. November 15-én zárult a Communitas Alapítvány, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Főtitkársága és a Márton Áron Gimnázium közös szervezésében sorra kerülő Erdély Kupa jelentkezési időszaka.

„Nagyon nagy öröm, hogy az idei évben jelentkezett a legtöbb csapat erre a bajnokságra. Fontos megemlíteni, hogy olyan megyék is csatlakoztak a programhoz, akik eddig nem vettek részt a kosárlabda tornán, mint például Temes megye, és olyan iskolákból is érkezett fiú és lány csapat, ahonnan eddig csak egy csapat vett részt az Erdély Kupán” – emelte ki Deák Ferenc, az Erdély Kupa szervezője.

Az Országos Középiskolás Kosárlabda Tornára 8 megye, 11 iskolájának, 16 csapata (8 fiú és 8 lány) jelentkezett. Az országos bajnoki címért megméretkező résztvevő csapatok a következőek: a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium fiú-, a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum lány-, a nagybányai Németh László Elméleti Líceum fiú és lány-, a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum fiú és lány-, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum fiú és lány-, a  székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium lány-, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium fiú és lány-, a temesvári Bartók Béla Elméleti líceum fiú-, a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola fiú-, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium lány-, illetve a házigazda, Márton Áron Gimnázium fiú és lány csapatai.

A bajnokság 2013. november 29. ‒ december 1-én kerül megszervezésre Csíkszeredában.

Kimaradt?