Vereség Pireuszban: szertefoszlottak a román vébéremények?

A hazai sajtó szerint minimálisra csökkentek a román válogatott kijutási esélyei a jövő évi brazíliai világbajnokságra, miután 3–1-es vereséget szenvedett Pireuszban a görögöktől az európai pótselejtezők első, pénteki felvonásán. Victor Pițurcă csapata erőtlenül játszott, a házigazdák pedig kegyetlenül kihasználták ellenfelük védelmi hibáit.

Görögország - Románia 3-1 (2-1)

v.: Pedro Proenca (portugál)

Görögország: Karnezisz - Toroszidisz, Sziovasz, Papasztatopulosz, Holebasz - Maniatisz (Karagunisz, 77.), Kacuranisz (Szamarisz, 86.), Ciolisz - Szalpingidisz, Mitroglu (Gekasz, 80.), Szamarasz

Románia: Lobonț - Mățel, D. Goian, Gardoș, Raț - Bourceanu (Lazar, 74.), Cociș - Torje (Grozav, 75.), B. Stancu, Cr. Tănase (Maxim, 86.) – Marica

gól: Mitroglou (14., 66.), Salpingidis (20.), illetve Stancu (19.)

piros lap: Lazăr (92.)

A görögök mellett a portugál és az ukrán labdarúgó-válogatott is előnyt szerzett hazai pályán. A románokon kívül a franciáknak is rendkívül nehéz dolga lesz a jövő keddi visszavágón Ukrajna ellen.A portugálok Cristiano Ronaldo hajrában szerzett találatával 1-0-ra győzték le Svédországot.

A pótselejtező első felvonásán az esélyesebbnek tartott horvát labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent ért el Izlandon. Már csak azért is meglepetés, hogy a horvát csapat nem tudott győzni a története első vb-részvételéért küzdő szigetországiak otthonában, mert az 50. perctől emberelőnyben futballozhatott egy hazai kiállítás miatt.

Európai pótselejtező, első mérkőzések:

Portugália-Svédország 1-0 (0-0)

Ukrajna-Franciaország 2-0 (0-0)

Izland-Horvátország 0-0

A visszavágókat kedden rendezik. A párharcok győztesei kijutnak a jövő évi vb-re.

Kimaradt?