MOL Liga: idegenben túráznak az erdélyi csapatok

Három mérkőzésen lépnek pályára a hétvégén az erdélyi csapatok: a HSC Csíkszereda a Ferencvárosi TC, az Újpesti TE és a Miskolci Jegesmedvék otthonába, a Brassói Corona pedig az Újpest, a Dunaújváros és az Érsekújvár jegén bizonyíthat.

A szűk kéthetes válogatott szünet alatt a csíki gárda nem tudott végig együtt készülni, mivel több játékosa a válogatottban volt érdekelt. Ennek ellenére a munka nem állta le, az itthon maradottak teljes gőzzel készültek a hétvégi találkozókra.

A Ferencváros ellen negyedik alkalommal veszi fel a harcot a HSC. A mérleg pozitív velük szemben, bár a legutóbbi hazai találkozón egy kisebb pofonszerű vereség becsúszott. Az Újpest ellen eddig minden mérkőzést behúzták a fiúk, de ahogy a csapat trénere fogalmazott, ha a lila-fehérek ellen nem koncentrál a csapat teljes mértékben becsúszhat a pontvesztés.

A záró mérkőzésen Miskolcra utazik a csapat, ahol eddig – legalábbis az idei idényben – nem termett sok babér. A Jegesmedvék 4–2-re győzték le a csíki csapatot. Ezúttal sem lehet könnyebb mérkőzésre számítani, hiszen a héten a borsodi csapat tovább erősödött, miután megszerezték a Sapa Fehérvár AV19 korábbi játékosának, Juraj Durconak, az aláírását.

„Minden szempontból nagyon fontos mérkőzések elé nézünk. Legalább hat pontot szeretnénk megszerezni, ahhoz, hogy versenyben maradjunk a rájátszásért. Egyelőre csak az első, Ferencvárosi TC, elleni mérkőzésre tudunk gondolni. Szeretnénk feledtetni a legutóbbi vereséget. Az elmúlt hetekben napi három edzéssel készültünk. Az alapembereink valamivel frissebbek, hogy nem kellett a válogatottban is szerepeljenek. Sajnos Kozuch továbbra sem épült fel, míg Molnár Zsombor sem tudott a csapattal tartani ínhüvelygyulladás miatt.” – mondta Gál Sándor a HSC trénere.

A csapattal kapcsolatos hír továbbá, hogy Adorján József közös megegyezéssel távozott a HSC Csíkszereda gárdjától.

A hétvégi műsor

Péntek

  • Dunaújvárosi Dab.Docler – Miskolci Jegesmedvék (19)
  • Újpesti TE – Brassói Corona (19)
  • Ferencvárosi TC – HSC Csíkszereda (20)

Vasárnap

  • Dunaújvárosi Dab.Docler – Brassói Corona (19)
  • Ferencvárosi TC – HC Érsekújvár (19)
  • Újpesti TE – HSC Csíkszereda (19.30)

Hétfő

  • HC Érsekújvár – Brassói Corona (19)
  • Újpesti TE – Dunaújvárosi Dab.Docler (19)
  • Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda (19.30)

Kimaradt?