Egerszegi és Darnyi az elsők között a Magyar Úszó Hírességek Csarnokában

Az elsők között Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás kerül be a Százhalombattán életre hívott Magyar Úszó Hírességek Csarnokába. Amint az a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) keddi sajtótájékoztatóján elhangzott: az egyéniben ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi és a négyszeres ötkarikás aranyérmes Darnyi mellett Hargitay András háromszoros világbajnokot, az edzők közül Kiss Lászlót, a válogatott jelenlegi szövetségi kapitányát, posztumusz pedig a honi úszósport első olimpiai bajnokát, Hajós Alfrédot és Széchy Tamás mesteredzőt, megannyi klasszis kinevelőjét választotta ki a Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök vezette kuratórium a számos jelölt közül.

A médiaesemény keretében írta alá Gyárfás Tamás és Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere az úszószövetség és a város közötti együttműködési megállapodást, amelynek értelmében a település önkormányzata  - a városvezető bejelentése szerint - 60 millió forinttal segíti a MÚSZ-t. A kiterjedt kapcsolatrendszer keretébe illeszkedik a hírességek csarnoka is, amely a polgármester megfogalmazása szerint a magyar úszók diadalainak múzeuma lesz ezentúl.

A beiktatási ünnepséget szombaton tartják Százhalombattán, ahol csütörtöktől rendezik meg három napon át az idei rövidpályás országos bajnokságot. A már hagyományos színhelynek számító uszodában szinte a teljes honi élvonal felvonul, s még a rövidpályás világkupa-sorozat záróversenyéről, Pekingből hazatérő vb- és Eb-aranyérmes Hosszú Katinka, s az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel is bekapcsolódik az ob-be. Bőséges versenyprogramot bonyolít le a 25 méteres medencébe kiírt bajnokságon az olimpiai ezüstérmes, sokszoros vb- és Eb-győztes Cseh László, aki a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a váltók mellett várhatóan hét egyéni számban indul. Az ob-t különösen abból a szempontból tartja fontos állomásnak, hogy alaposan felmérheti, hol tart a decemberi, dániai rövidpályás kontinensbajnokság előtt a felkészülésben. 

Ami a programot illeti, minden nap délelőtt 10.30 órától zajlanak az előfutamok, a döntőket pedig csütörtökön és pénteken 18, szombaton pedig 16 órától tartják. A bajnokságról a szövetség most indult televíziója, a MÚSZ TV a szövetség weboldalán végig egyenesben közvetít.

Kimaradt?