Nagyváradon tartják a Kyokushin Karate Európa-bajnokságot

Pénteken és szombaton a nagyváradi Antonio Alexe Sportcsarnokban a Kyokushin Karate Európa-bajnokságon 23 ország több mint 400 versenyzője méri majd össze erejét és tudását.

Pénteken 15 órától, szombaton pedig 15.30-tól, a hivatalos megnyitó után kezdődnek majd az összecsapások. A felnőtt verseny szombaton délután lesz, a román színekben több váradi versenyző is megméretkezik, akiket Harri Wallmen, a válogatott edzője készített fel, köztük Maius Ilaş többszörös Eb-győztes és Viviana Chirilă Európa-bajnok. A kadét (15-16 év) és az ifjúsági (22 év alattiak) kategóriában katában (formagyakorlat) és kumitéban egyaránt versenyeznek a résztvevők, a felnőttek pedig kumitében (open) mérkőznek meg.

A Román Kyokushin Szövetség (FRKK) számára megtiszteltetés egyben nagy felelősség a verseny nagyváradi megszervezése, mondta Anca Wallmen, a FRKK elnöke, aki megköszönte a helyi és a megyei önkormányzatok támogatását is. Az Eb-re felnőtteknek 10 lejbe kerül egy jegy, a 14 évnél fiatalabb gyermekek ingyen mehetnek be.

 

Kimaradt?