Sven-Göran Erikssont érdekli a magyar válogatott kispadja

Az m1 Telesport reggeli adásának vendége volt Móré Imre, az évtizedek óta Svédországban élő labdarúgóedző, aki elmondta: a Magyar Labdarúgó-szövetség egyik kiszemeltje a válogatott élére Sven-Göran Eriksson.

A magyar származású edzővel erről a lehetőségről először mintegy két héttel ezelőtt beszélt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, és akkor elárulta neki, hogy Eriksson benne van a legszűkebb három szakemberben, aki esélyes lehet a szövetségi kapitányi posztra.

Móré Imre nagyszerű ötletnek tartja, hogy a komoly nemzetközi múlttal és tapasztalattal bíró Eriksson is képbe került. Utóbbival már többször, két-három alkalommal is beszélt erről a lehetőségről – miként Csányi Sándorral –, és elmondása szerint a 65 éves tréner nem zárkózna el a tárgyalásoktól. Mindenekelőtt a célkitűzésekre lenne kíváncsi, hiszen eredményeket akar elérni, így alkalmazása elsősorban nem pénzkérdés lenne.

„Svenről tudni kell, hogy nincs menedzsere, maga intézi a dolgait – mondta Móré Imre. – Már nincs Kínában, és sorban állnak érte a klubok. De azt mondta, hogy érdekli őt ez a magyar lehetőség, meghallgatná az ajánlatot, már csak azért is, mert a magyarok sokat tettek a labdarúgásért, és azon belül a svédért is. Most várja a további lépést. Innen is üzenem Csányi Sándornak, hogy várja a hívását.”

Nemzetközileg egyáltalán nem jegyzett játékoskarriert követően Eriksson 1977-től dolgozik labdarúgóedzőként. Sikereit rövid göteborgi időszakában alapozta meg, majd dolgozott portugál (Benfica), olasz (Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio) és angol (Manchester City, Leicester City) kluboknál, de lehetett az angol, a mexikói és az elefántcsontparti válogatott szövetségi kapitánya is. Az elmúlt két évben ázsiai (Thaiföld, Arab Emírségek, Kína) lehetőségek találták meg.

Klubszinten 18 trófeát gyűjtött be csapataival, három vb-n (2002, 2006, 2010) és egy Eb-n (2004) irányíthatta éppen aktuális válogatottját.

Kimaradt?