Novak Djokovic nem bízik a doppingellenőrök profizmusában

Elveszítette minden bizalmát a doppingellenes programban a szerb Novak Djokovic, a férfi teniszezők világranglistájának második helyezettje azután, hogy honfitársa, Viktor Troicki szerinte áldozata lett az ellenőrök gondatlanságának.

A londoni ATP-világbajnokságon a svájci Roger Federer keddi legyőzésével kezdő Djokovic azt mondta: Troicki esete is bizonyítja, hogy a rendszer nem működik, mert szerinte az ellenőrök nem profik, felületesek, és nem tudják elmagyarázni rendesen, hogy a sportolóknak mit kell tenniük a mintavételkor.

Hozzátette: szó sincs arról, hogy felmentené barátját, de szerinte, ha Troicki valóban megkérdezte, elég-e csak vizeletmintát adnia, mert félt a vérvételtől és rosszul volt, az ellenőr pedig hozzájárult a kéréséhez, akkor ez nem a versenyző hibája.

A 27 éves Troicki első fokon másfél éves eltiltást kapott a Nemzetközi Tenisz Szövetségtől, majd a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, amely egy évre enyhítette a büntetést, de a játékos így is csak jövő júliusban térhet vissza.

Kimaradt?