Oxfordi diákok előtt figurázta ki a FIFA-elnök C. Ronaldót (VIDEÓ)

Cristiano Ronaldóra tett gúnyos megjegyzése és gesztusai miatt bocsánatkérést várt el a Real Madrid Joseph Blattertől, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökétől. Blatter ezt meg is tette.

Blatter az Oxford Egyetemen múlt pénteken tartott előadást, és az egyik kérdésre válaszolva kifejtette, hogy neki Lionel Messi, a Barcelona játékosa kedvesebb, mert jó fiú, míg Ronaldo olyan peckesen jár a pályán, mint egy parancsnok. Mindezt be is mutatta a többnyire diákokból álló népes hallgatóságnak.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője kedden elmondta, hogy Florentino Pérez klubelnök levelet küldött a FIFA elnökének, amelyben kéri: hozza helyre hibáját, amelyet azzal követett el, hogy nem megfelelő módon beszélt egy komoly és profi futballistáról.

Az alábbi videón 1:50-tól látható a 77 éves Blatter röhejes produkciója, de érdemes az elejétől nézni, és hallani, ahogy Lionel Messit "Leonard Messinek", majd "Leonardo Messinek" hívja, mielőtt harmadszorra eltalálja a helyeset. Utána azért újra mond egy Leonardot. (Később azt is elrontja, hogy mikor adják át az Aranylabdát - január helyett február -, illetve azt is a közönségből mondják meg neki, hogy a férfi jelöltek listáját kedden hozzák nyilvánosságra.)

https://www.youtube.com/watch?v=5sRa9tmU9Yk

Blatter hangsúlyozta, sajnálja, hogy egy egyetemi eseményből ilyen nagy felhajtás lett, amely másoknak fájdalmat okozott, és bocsánatot kér.

A FIFA elnöke kiemelte: számára Ronaldo és Messi azonos szinten áll, és mindkettőjük kivételes képességű futballista. Hozzátette: egyetlen játékost, klubot vagy szurkolót sem kívánt megbántani.

Ronaldo - még a bocsánatkérés előtt - a Facebookon megjegyezte: az oxfordi videóból kiderült számára, hogy a FIFA mennyire tiszteli őt, a klubját és hazáját. Egyben jó egészséget és hosszú életet kívánt Blatternek, hogy továbbra is nyomon követhesse kedvenc játékosainak és csapatainak sikereit.

Fernando Gomes, a portugál szövetség elnöke meglepődött, hogy Blatter milyen gúnyos megjegyzéseket tett a portugál válogatott csapatkapitányára, egyben helytelennek tartotta a FIFA-elnök szavait.

Kimaradt?