MOL Liga: változó szerencsével szerepeltek az erdélyiek

Egy elvesztett és egy győztes mérkőzés után a Miskolci Jegesmedvék együttesét fogadta hétfő késő este a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Liga újabb játéknapján és egyben rangadóján. Gál Sándor a csíki csapat trénere előzetesen kőkemény mérkőzésre várt, amiben nem is csalatkozott.

A lelkes, maroknyi miskolci szurkoló székely zászlókat kifeszítve és székely himnuszt énekelve nyitotta meg a találkozót, amely iramos első harmadot hozott. Az első komolyabb helyzetre a 6. percig kellett várni, amikor a játékvezetők, jogosan, érvénytelenítettek egy hazai találatot, magas bot miatt. Alig pár percre rá Ritó hagyott ki ordító helyzetet. A 11. perc végül meghozta a hazaiak áttörését. Kósa kékvonalas lövését Gyenes csak Bíró Ottóig tudta tolni, aki élt a lehetőséggel és megszerezte a vezetést. A vendégek nem adták fel a bekapott gól után. Emberelőnyben pedig közel is jártak a gólhoz, de Metcalfe löketét Kozuch a gólvonalon hatástalanította.

A második játékrész ismételten jó iramban kezdődött, ám a kapuk előtt veszélytelenek voltak a felek. Egészen a 30. percig. Egy remekül felépített ellentámadás során Becze tálalt pazarul Góga elé, aki köszönte szépen és bevarrta a pakkot Gyenes ketrecébe. A folytatásban cikáztak a támadások egyik kaputól a másikig, de a gólok nem jöttek.

Az utolsó játékrészt kényelmes előnyben kezdhette a hazai gárda, amit el is pocsékoltak. Bár előbb még Becze ajtó-ablak helyzetben vétett, de végül elég volt két hazai rövidzárlat és a vendégek azonnal büntettek. Előbb Boyle egy buliból kiszedett pakkot vágott fel Kozuch füle mellé, majd Knox is mattolta a szlovák hálóőrt, Metcalfe remek kapu mögül visszatett korongjával. A hátralevő időben a vendégek felpörögtek, de a hazai reteszen nem találták a rést.

Jöhetett a hosszabbítás, amelyet Dubec buta kiállítása meg is pecsételt. A hátránnyal egy ideig még dacoltak a vendégek Gyenesnek köszönhetően, de végül Novak megtalálta a rést, amivel két ponthoz juttatta a csíki csapatot.

A Brassói Coronánál hétfő estére elfogyott az „üzemanyag”, hazai jegen szenvedtek 1-5-ös vereséget az Érsekújvártól.

Eredmények

  • FTC-Dab.Docler 6-5 - szétlövéssel
  • Brassói Corona-Érsekújvár 1-5
  • HSC Csíkszereda-Miskolci Jegesmedvék 3-2 - hosszabbítás után
    A tabella:

1. Dab.Docler                  17 10   2   1   4  73-43  35 pont
2. Miskolc                       20  7   6   1   6  74-62  34
3. Corona Brasov             19 10   -   4   5  69-58  34
4. Érsekújvár                   17  9   1   3   4  67-54  32
5. HSC Csíkszereda         17  7   3   1   6  49-49  28
6. Ferencváros                 19  6   2   4   7  81-79  26
7. UTE                            19  -   1   1  17  30-98   3

 

 

Mestermérleg

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „Nagyon nehéz mérkőzés volt. Kár ezért a pár perces megingásért, amikor két gólt kaptunk a harmadik harmadban. Addig nem úgy tünt, hogy a Miskolc hosszabbításba tudja vinni a mérkőzést. Bárkivel megtörténik. Fiatalok, akik hibáztak, tapasztalatlanok. Örvendek, hogy a két gól nem küldött a padlóra és győzni tudtunk. De bánt az, hogy kétgólos előnyt elherdáltunk. Mérkőzés előtt lehet, hogy egy ilyen hosszabbítás utáni győzelembe beleegyeztem volna.”

 

Mayer Péter, Miskolci Jegesmedvék: „A teljesítménnyel nem volt gond, csak nem ütöttünk gólt két harmadon keresztül. A játékban azt gondolom, hogy minimum egyenlők voltunk. Bizonyos időszakokban a hazaiak, bizonyos időszakokban mi voltunk jobbak. Ők lőttek két gólt, mi pedig a harmadik harmadot tudtuk megtalálni. Azt nagyon sajnálom, hogy a hosszabbításban hátrányban kellett lennünk, hiszen az ilyenek sorsdöntő szituációk. Bánom az elvesztett egy pontot.”

Kimaradt?