Idén ismét megszervezik a Hargita Ralit

Hosszú, nyolc év szünet után idén ismét megszervezik október 25-26-án a nagy népszerűségben örvendő Hargita Ralit. A verseny részleteit Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalában sajtótájékoztatón ismertették a szervezők és az illetékesek szerdán. Az eseményen jelen volt Ferencz Csaba főszervező, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának részéről Farkas György és Tikosi László, dr. Bachner István, a verseny főorvosa, illetve Ambrus Sándor Hargita megyei tanácsos.

Nyolc év után sikerült a nagy hagyományokkal rendelkező Hargita Ralit visszahozni a megyébe, ez nem jöhetett volna létre a székelyudvarhelyi önkormányzat és Hargita Megye Tanácsa, illetve a további támogatók segítsége nélkül – hangsúlyozta Ferencz Csaba. Országos szinten harc folyik a versenyek megszervezéséért, mivel egy-egy alkalom az adott térséget is népszerűsíti, tette hozzá a főszervező. Mint elmondta, az a szándékuk, hogy Székelyföld, Hargita megye felkerüljön az országos versenytérképre Temesvár, Arad, Szeben és más nagy városok mellé, ahol évente szerveznek megmérettetéseket.

Az egészségügyi ellátást legtöbb 5 mentőautó biztosítja a futamok helyszínén, illetve a központban még két orvos ügyeletezik a verseny miatt, mondta dr. Bachner István. Összesen 42, hazai és magyarországi csapat jelentkezett be, ezzel is meghaladva egyes romániai versenyek létszámát. Ezek a csapatok csütörtökön, október 24-én Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala előtt mutatkoznak be. A verseny pénteken veszi kezdetét, a 328.03 km-es táv 11 gyorsasági szakaszt (89,92 km) foglal magába. Egyes szakaszok Dietrich Árpád, a verseny korábbi szervezőjének nevét viselik, ezzel áldozva emlékének.

A futamok lejártával, szombaton 19 órakor lesz a díjkiosztó, utána pedig sajtótájékoztatót tartanak a szervezők és a győztesek.

Kimaradt?