Vb 2014: koradélután kapják meg pótselejtezőbeli párjukat a trikolórok

Hétfő kora délután (15 óra) sorsolják ki a labdarúgó-világbajnokság európai zónájának pótselejtezős párosítását. A legutóbbi FIFA-világranglistán elfoglalt helyezések alapján a múlt héten eldőlt a kiemelés. A versenyben maradt nyolc válogatott - közöttük Románia is -  délután már tudja, hogy konkrétan ki ellen készülhet a brazíliai részvételért.

A hétfő 15 órakor Zürichben esedékes sorsolást Portugália, Görögország, Horvátország és Ukrajna az első, Franciaország, Svédország, Románia és Izland pedig a második kalapból várja.

Az első mérkőzéseket november 15-én a nem kiemeltek otthonában játsszák, a visszavágókat november 19-én a kiemeltek otthonában rendezik.

Még odébb vannak ettől, de talán érdekes lehet megnézni, hogy az európaiak közül melyik válogatottak eddig hány világbajnokságra jutottak ki. A mostanitól ugye még két lépcső (két fellépés) választja el őket… A lista élén a franciákat találjuk 13 részvétellel, őket a svédek követik 11 szerepléssel. Furcsa, de attól még igaz: egyikük sem került kiemelt státuszba. Miként a mostanáig hét vb-re utazó románok sem. Izland újonc lenne.

A kiemeltek közül a legrangosabb név a portugáloké, ők öt vb-n szerepeltek, a horvátok háromszor, a görögök kétszer, az ukránok egyszer.

A legutóbbi, 2010-es, dél-afrikai eseményen a most érintett nyolc európai gárda közül Portugália, Görögország és Franciaország volt ott, de közülük is csak előbbi jutott be a nyolcaddöntőbe, ahol a későbbi győztes Spanyolország állította meg (1–0).

Kimaradt?