Kontinentális Kupa: meccseket nyerne a HSC Csíkszereda

Elutazott Dunaújvárosba a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, ahol péntektől vasárnapig a Kontinentális Kupa második körének mérkőzéseit rendezik. A csíki csapat a C csoportba kapott besorolást a MOL Ligából jól ismert Dunaújvárosi Dab.Docler, a lengyel Krakkói Cracovia, illetve a Slavija Ljubljana társaságába.

A csíkiak keretében továbbra is sok a sérült, Tranca Dániel januárig biztosan nem játszik, ő pont Dunaújvárosban a Dab.Docler ellen elvesztett 10–2-es mérkőzés harmadik percében sérült meg, a csatár kulcscsontja kiemelkedett a vállízületből, sérültek továbbá a szalagok, illetve több el is szakadt. Pap Szabolcs és Bece Tihamér a szeptember 23.-i Brassói Corona – HSC Csíkszereda mérkőzésen sérült meg. Papp vállszalagjai megnyúltak, Beczének is a vállszalagjai sérültek meg, mindketten vállrögzítőt viseltek, ők a hétvégén még nem léphetnek pályára. Gál Sándor, a HSC Csíkszereda edzője azt mondta, Tranca csak december végén kezdhet el újra edzeni, de megtörténhet, hogy januárig nem is lép jégre mérkőzésen. Becze már elkezdte az edzéseket, de még játszani nem tud, Papnak pedig még egy hét pihenőre van szüksége a felépüléshez, mivel kezelésekre és gyógytornára jár.

„Nehéz hétvége elé nézünk, hiszen nagyon erősek az ellenfeleink, a lengyel, a szlovén, és a Dab.Docler is mind jól felkészültek. Tisztes helytállást várok el a fiuktól ebben az esetben, de reménykedünk abban, hogy akár meccseket is fogunk nyerni" – nyilatkozta Gál Sándor edző. A vezetőedző hozzátette, nincs nagy teher rajtunk, megpróbálnak minél jobban teljesíteni. Természetesen arra is gondolunk, hogy mindenki játsszon, tehát lehetőséget adunk a fiatalabb játékosoknak is. A hétvégi Kontinentális-kupa után itthon fogjuk fogadni a HC Érsekújvár, a Miskolci Jegesmedvék és a Ferencváros csapatát a MOL Ligában, ezek a mérkőzések egymás után következnek. Nagyon fontos, hogy itthon is helytálljunk. Idegenlégiósokról egyelőre nem tudunk semmit, viszont szükségünk lenne legalább kettőre, mivel kevés játékosunk van a keretben – mondta az edző.

A torna műsora

Péntek

  • Slavija Ljubljana – Cracovia Krakkó (17)
  • Dunaújvárosi Dab.Docler – HSC Csíkszereda (20.15).

Szombat

  • Cracovia – HSC Csíkszereda (17)
  • Slavija – Dab.Docler (20.15).

Vasárnap

  • HSC Csíkszereda – Slavija (17)
  • Dab.Docler – Cracovia (20.15)

Kimaradt?