Gyergyói pár lett aranyérmes standard-táncos

Országos bajnoki címe után, most világbajnoki címet kapott a gyergyószentmiklósi Pap Eszter és Pâslariu Vlad páros a standard táncok idei ifjúsági világbajnokságán. A gyergyói páros 4 kontinens, 32 országának versenyzőit utasította maga mögé a Brassóban szervezett versenyen.

„Teljes szívünkből reméltük, hogy tényleg sikerülni fog, és kirobbant egyszerűen a tömeg, amikor megtudtuk, hogy az első helyezést sikerült elérni. Szerintem az életünk legnagyobb pillanata történt most meg” – nyilatkozta Pap Eszter világbajnok versenytáncos.

A fiatalok hazai és külföldi edzők vezetésével készültek a megmérettetésre. „Olyan mintha egy életút lenne, emlékszem rájuk, amikor Oroszországban Junior II-es kategóriában harmadikok lettek és megszerezték a bronzot. Alig három éve volt, és most itt az arany” – mondta Alexandru Rusu edző.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SU-LXkab4QM

A páros olaszországi edzői is eljöttek a versenyre, hiszen fontosnak tartják, hogy az ilyen jelentős megmérettetéseken a helyszínen bátorítsák tanítványaikat. Giordano Vanone edző kijelentette: „nagyon jól érzem magam, a pár és az oktató között szoros a kapcsolat, és amikor eredményesnek látod a párost, az leírhatatlan érzés.”

Néhány napos pihenő után októbertől ismét folytatódik a világbajnok páros munkája, hiszen jövőre felnőtt kategóriában versenyeznek majd.

 

Kimaradt?