Öt lépés hátrányban a Real Madrid

Két forduló alatt 5 pontos hátrányt gyűjtött össze a Real Madrid az örök rivális FC Barcelonával szemben azzal, hogy az első etapbeli döntetlen után a hétvégén 2-1-re kikapott a Getafe otthonában. Mindeközben a katalánok Pamplonában vesztésre álló mérkőzést tudtak megfordítani Lionel Messi duplájának köszönhetőn.messi

Az Osasuna a 76. percig vezetett a Barcelona ellen a Primera División 2. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén Joseba Llorente 17. percben szerzett góljával.

A Barca ezután görcsösen próbálkozott az egyenlítéssel, Tello és Iniesta próbálkozásai azonban kimaradtak, és Vilanovának a szünetben kellett összeszednie csapatát. Nem sikerült, az Osasuna játszott nyugodtabban,s ugyanúgy jöttek a helyzetek Valdés kapuja előtt, mint a túloldalon. Sőt, a 70. percben a csereként beállt Nino eldönthette volna a mérkőzést: egyedül vezette rá a labdát a Barca kapusára, és a kapuijából kifutó Valdés mellett el is gurított, de a labda a bal alsó sarok mellett a kapufát érintve mellé ment.

Ahogy lenni szokott, az Osasunát megbénította a kihagyott ziccer, a Barcelona pedig elkezdett hinni a szerencsében. Ráadásul ekkor állt be Xavi is, és olyan szerkezetmódosításon esett át a katalán sztárcsapat, amely alapvetően megváltoztatta a játék menetét.

A sokadik vendégakció végén a 76. percben az Osasuna büntetőterületén zajló tilitoli végén a középen helyezkedő Lionel Messihez került a labda, az argentin pedig hidegvérrel a jobb alsó sarokba gurított (1–1).

Nem csalódott, aki vasárnap este a Valencia és a Depor meccsét választotta, bár a hazaiak kétgólos vezetésüknél valószínűleg eltekintettek volna az izgalmaktól... Pedig ekkor semmi nem utalt arra, hogy később akár az egy pont is veszélyben lehet. Roberto Soldado előbb egy kiugratás után, majd egy szépségdíjas akció végén (Costa–Jonas–Soldado volt a labda útja, amely nem esett le a támadás közben, a második gólját jegyző Valencia-támadó végül akrobatikus mozdulatból szerzett gólt) talált be. A Deportivo azonban nem adta fel, és kétszer is fel tudott állni kétgólos hátrányból: először csak a szépítésre futotta tőlük, a második félidőben azonban kihasználták, hogy a Valencia jobbára csak az eredmény tartására koncentrál, és egyre inkább lendületbe jőve a hajrában egy tizenegyesből elért góllal utolérték őket (ráadásul a Valencia emberhátrányba is került). A végére ismét nyílttá váló meccs 3–3-al zárult.

Messi négy perccel később távolról is betalált, Jordi Alba passza után belsőzött a jobb alsó sarokba (1–2). Perceken belül megfordult a mérkőzés – a két gól között Punalt reklamálásért kiállították az Osasunából –, a Barcelona ismét bizonyította tartását, és két forduló után hat ponttal áll.c-ronaldo

PRIMERA DIVISIÓN 2. FORDULÓ

Getafe–Real Madrid 2–1 (Valera 55., Barrada 75., ill. Higuaín 27.)

Granada–Sevilla 1–1 (Rico 36., ill. Negredo 44.)

Valencia–Deportivo La Coruna 3–3 (Soldado 11., 28., Feghouli 41., ill. Aguilar 38., 59., Pizzi 76. – 11-esből)

Osasuna–Barcelona 1–2 (J. Llorente 17., ill. Messi 76., 80.)

Málaga–Mallorca 1–1 (Juanmi 77., ill. Hemed 67.)

Betis–Rayo Vallecano 1–2 (Molina 4., ill. Piti 3., Carrilho 62.)

Espanyol–Real Zaragoza 1–2 (A. Vazquez 43., ill. Apono 51. – 11-esből, Postiga 89.)

Real Sociedad–Celta Vigo 2–1 (Agirretxe 54., 61., ill. De Lucas 49.)

HÉTFŐN JÁTSSZÁK

Valladolid–Levante

Atlético Madrid–Athletic Bilbao

Kimaradt?