F1: holtan találták María de Villotát, a Marussia korábbi tesztpilótáját

Pénteken reggel holtan találták egy sevillai szállodaszobában María de Villotát, a Marussia korábbi tesztpilótáját.

„Kedves barátaink, Maria ma itt hagyott bennünket. Csatlakozott a mennyben a többi angyalhoz. Köszönjük Istennek, hogy még másfél évet ajándékozott neki az életből" – írta a család De Villota Facebook-oldalán.

A 33 éves hölgy 2011-ben a Lotus, 2012-ben a Marussia tartalékpilótája volt. Tavaly tesztelés során a pálya mellett álló kamion platójának ütközött Angliában, s elveszítette a jobb szemét.

De Villota édesapja, Emilio de Villota F1-es pilóta volt – unokatestvére, Pablo most is az F1-ben dolgozik technikusként, a szuzukai helyszínen megdöbbenve értesült a történtekről, miként a közegben mindenki más –, míg María fiatalon versenyezni kezdett, s többek között a túraautó-világbajnokságon, valamint a daytonai 24 óráson is indult.

Az F1-ben tesztpilótaként kapott lehetőséget, és szakvélemények szerint vezetői hiba okozhatta a tavaly júliusi duxfordi balesetét. Koponyasérülése miatt életmentő műtétet hajtottak végre rajta, a jobb szemét elveszítette, ahogy a szaglását és az ízlelését is.

 

Önéletrajzi könyve „Az élet egy ajándék” címmel a tervek szerint hétfőn kerül a boltokba.

 

A spanyol as.com arról számolt be, hogy információik szerint a helyszínen nem találtak kábítószert vagy egyéb gyógyszert, ami esetleg öngyilkosságra utalhat, illetve kizárható az erőszakosság is. Ők ebből azt a következtetést vonták le, hogy a halál oka természetes lehetett. María de Villotára reggel fél nyolc előtt találták rá, próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak rajta segíteni.

Kimaradt?