Liga 1: gólzáporos CFR-siker a lecsúszott bajnokok „rangadóján”

Saját szurkolóit is meglepte a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 tizedik fordulójának utolsó, hétfő esti mérkőzésén azzal, hogy gólzáporos, 7-2 arányú fölényes győzelmet aratott a 2011-es bajnok Oțelul ellen.

Egy gól híján megduplázta az eddigi kilenc forduló alatt lőtt góljainak számát a vasutas csapat, hiszen eddig összesen nyolcszor sikerült megzörgetnie ellenfele hálóját. A találatokból derekasan kivették részüket a nyáron leigazolt játékosok Ogbu Chuka mesterhármassal, Robert Maah egy duplával, Gabionetta pedig egy góllal járult hozzá a sikerhez. A régi gárda részéről a csapatkapitány Cadú volt eredményes. A vendégek mindkét találatát Henrique szerezte, aki felfele lógott ki a halovány teljesítményt nyújtó Duna-parti csapatból.

A forduló másik hétfői mérkőzésén a másik kolozsvári csapat, az U elgáncsolta ugyan a felsőházhoz tapadó FC Botoșanit, de idegenbeli döntetlenjével a maga helyzetén sem javított nagyot, továbbra is a kiesőnek számító 16 helyen tanyázik.

Mögéje került viszont a fegyelmi bizottság döntésével nyolc pontjától megfosztott FC Vaslui, amely a hétvégén a Bukaresti Steauától is vereséget szenvedett hazai pályán.

A bajnok fővárosiak saját győzelmük mellett annak örülhettek, hogy közvetlen vetélytársai – Astra, Petrolul, Botoșani – pontokat vesztettek ugyanis így, bár két mérkőzésük elmaradt két pontos fölénnyel vezetik a Liga 1 tabelláját.

Liga 1, a 10. forduló eredményei

Brassói FC-Viitorul 4-0

Temesvári Poli – Brassói                Corona 0-0

Concordia – Astra 3-1

FC Vaslui- Steaua 0-1

Dinamo - Ceahlăul 1-1

Săgeata Năvodari -Pandurii 0-4

Szászmedgyesi Gaz Metan -Petrolul 1-0

FC Botoşani – Kolozsvári U 1-1

Kolozsvári CFR - Oţelul 7-2

Kimaradt?