Baj van a 2014-es vb-re épülő egyik stadionnal Brazíliában

Biztonsági okokra hivatkozva az illetékes helyi bíróság leállította a curitibai stadion építését, amely az egyik kijelölt helyszíne a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságnak.

Súlyos és a dolgozókra nézve is veszélyes helyzetet teremtett az, hogy számos biztonsági intézkedést elmulasztottak életbe léptetni az Arena da Baixada építtetői – derült ki az indoklásból.

Arról később döntenek, mikor folytatódhatják a munkát.

A leállás mindenesetre ismét növelheti az aggodalmakat, hogy Brazília valóban képes lesz-e időben elkészülni a vb-re kiválasztott valamennyi futballstadionnal. A curitibaiban, amely az élvonalbeli Atletico Paranaense otthonául szolgál, a tervek szerint négy vb-mérkőzést rendeznének.

A sportági világszövetség, a FIFA Jerome Valcke főtitkár augusztusi látogatása után ez év decemberét jelölte meg a braziloknak, amikorra mind a tizenkét stadionnak teljesen készen kell állnia. 

A 2014-es vb mérkőzéseinek a tervek szerint Curitiba mellett Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brazíliaváros, Belo Horizonte, Porto Alegre, Salvador, Cuiabá, Fortaleza, Manaus, Natal és Recife ad otthont.

Kimaradt?