BL: Pellegrini először győzheti le Guardiolát

A címvédő Bayern München a Manchester City vendége lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek szerdai játéknapjának legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapásán.

A két vezetőedző jól ismeri egymást, ugyanis a spanyol élvonalban amíg a jelenleg a münchenieket irányító Josep Guardiola a Barcelona kispadján ült, addig a chilei Manuel Pellegrini sorrendben a Villarreal, a Real Madrid és a Málaga együtteseinél dolgozott.

A dél-amerikai szakember ugyanakkor még soha nem tudta legyőzni a kollégája által irányított csapatot, a madridiak vezetőedzőjeként egy 1-0-ás és egy 2-0-ás vereséget könyvelhetett el, a Villarreal kispadján hazai környezetben 2-1-re kapott ki tanítványaival, igaz, a Camp Nou Stadionban "megcsípett" egy 3-3-as döntetlent. A Málaga vezetőedzőjeként négyszer került szembe Guardiolával, de mind a négy találkozót elveszítette, ráadásul ezeken a mérkőzéseken 15 gólt kapott csapata és csak négyet lőtt.

Érdekesség, hogy Guardiolának nem igazán megy, ha szigetországi fellépésről van szó, ugyanis játékos- és edzői pályafutását beleértve nyolc mérkőzésből mindössze egyet nyert meg Angliában - az UEFA összegzése szerint.

Mindkét gárda könnyed, háromgólos győzelemmel kezdte a mostani sorozatot, a Bayern hazai pályán a CSZKA Moszkva, a Manchester City pedig a Viktoria Plzen felett diadalmaskodott.

Az A csoportban a Manchester United az első fordulóban ugyan simán nyert a Bayer Leverkusen ellen, a csapat azonban azóta csak vergődik hazája pontvadászatában, és várhatóan Ukrajnában, a Sahtar Donyeck otthonában sem lesz könnyű dolga.

A B csoportban a Juventusra és a Real Madridra is kötelező házifeladat vár: az olasz bajnok azt a Galatasarayt fogadja, amelynek kispadján most mutatkozhat be a frissen kinevezett Roberto Mancini, míg a madridiak a Köbenhavnt látják vendégül. Megyeri Balázs csapata, a görög Olimpiakosz ezúttal az Anderlechthez látogat.

Kimaradt?