Férfi kézi BL: nagy csatában egy góllal nyert a Veszprém

A végletekig kiélezett mérkőzésen az MKB-MVM Veszprém 30-29-re nyert a német Rhein-Neacker Löwen ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján.

A csoport rangadóját remekül kezdte a Veszprém, és 4-0-ra ellépett. Nagy kiállításakor, a 6. percben szerezte első gólját a RN Löwen, majd amikor nem tudott felzárkózni, a 10. percben, 7-3-nál időt kért. Ettől zártabb lett a vendégek védekezése, és labdalopások után kevesebb mint egy perc alatt háromszor volt eredményesek. Nagy második kiállítása azt eredményezte, hogy a világklasszis átlövőt le kellett cserélni, és a német alakulat feljött két gólra (9-7). Mindkét oldalon látványos találatok születtek, ám a magyar bajnok magabiztosan őrizte előnyét. A túloldalon az ex-veszprémi Myrhol remekelt, és ő tehetett arról, hogy a hazaiak csupán három góllal vezettek a szünetben.

A pihenőt követően a Löwen óriási iramot diktált, és a 40. percre utolérte riválisát (21-21). Időkérés után erőre kapott a Veszprém, megint "itt" volt az előny, és 26-23-nál a vendégek próbálták meg rendezni soraikat. Jött is megint az egyenlítés (26-26), majd erre újra a válasz (28-26), majd a hajrát is fej fej mellől kezdte a két elitgárda.

A Rhein-Neckar a vezetésért támadott, ám elveszítette a labdát, és Chema egy perccel a lefújás előtt 30-29-re módosította az állást. Az utolsó támadás a németeké volt, ám a záró lövés a kapufán csattant, így itthon tartotta a két pontot a magyar együttes.

Az állás

  • 1. Veszprém 4 pont
  • 2. Zaporizzsja 3
  • 3. Celje 2 (50-46)
  • 4. Zagreb 2 (54-52)
  • 5. RN Löwen 1
  • 6. Szanktpetyerburg 0

Kimaradt?