Továbbra is az életéért küzd a Fradi trinidadi légiósa

Jó hírek továbbra sincsenek, Akeem Adams, a Ferencváros 22 éves, infarktusa után harmadik műtétjén áteső labdarúgója továbbra is az életéért küzd, súlyos állapotban van. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a SportKlub Dodzsem című magazinműsorában elmondta: szeretnék, ha a játékos teljes értékű életet élő emberként (ha nem is profi sportolóként) térhetne vissza. Addig azonban még hatalmas küzdelem vár rá – és az életéért harcoló orvosokra is.

„Sajnos nem tudok jó híreket mondani, Akeem nagyon nehéz helyzetben van, és továbbra is küzdenek érte. Hatalmas mérkőzés ez számára. Előző este minden jel nélkül egy infarktust kapott, és a Városmajor utcai klinika intenzív osztályán van, most a harmadik műtétet hajtják végre rajta" – kezdte Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a SportKlub Dodzsem című műsorában.

„Igazából olyan állapotban van ettől az infarktustól, ami nem sok jót vizionál, de hát mi reméljük a legjobbakat... Szeretnénk azt, hogy ha nem is profi sportolóként, de egy teljes értékű életet élő emberként köztünk lehetne Akeem" – mondta.

A Ferencváros továbbra is várja a véradókat a Karolina útra, az Országos Vérellátó Szolgálat budapesti központjába. Kérik a véradókat, hogy személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat és TAJ-kártyájukat vigyék magukkal.

Orosz Pál ismételten megerősítette, hogy Adamsen elvégezték az összes, FIFA által előírt szívvizsgálatot, és nem találtak problémát.

„Egy 22 éves fiatalemberről beszélünk, olyanról, aki a FIFA-protokoll szerinti összes kardio-vizsgálaton átesett, és mindegyik negatív volt. Semmiféle jele nem volt problémának, végigcsinálta a felkészülést, végigjátszotta a mérkőzéseket. Semmiféle probléma nem volt, tegnap este a budapesti lakásában rosszul lett... a többit már tudjuk. Rosszul lett, és hála Istennek, annyi lélekjelenléte meg ereje volt, hogy felhívja kolléganőnket, Tóth Editet. Ő kicsit távolabb lakik onnan, Akeem pedig a pálya melletti  lakóparkban, több másik játékossal – Otten, Jenner, Ionescu – együtt. Ők mentek át Akeemhoz, és mellette maradtak addig, míg oda nem ért a mentő, amit Edit hívott. Amikor betették a mentőbe, még magánál volt, de ott már elaltatták.”

Orosz Pál megerősítette a trinidadi sajtóértesülést, mely szerint a Ferencváros segít a játékos édesanyjának és testvérének Budapestre utaztatásában.

„Folyamatosan küzdenek érte, a műtétek életmentéshez szükségesek voltak. Nagyon reménykedünk, hogy fog még teljes értékű életet élni.” – mondta a csütörtöki beavatkozásokról. A vezérigazgató a csütörtöki edzés előtt tudatta a híreket a csapattal, amelyet elmondása szerint lesújtottak a hírek.

„Azt kértem tőlük, úgy dolgozzunk tovább mindannyian, hogy tegyük bele a maximumot. Próbáljunk teljes koncentrációval dolgozni, biztos Akeem is ezt akarná – érte is fogunk küzdeni.”

A huszonhatszoros trinidadi válogatott kapus, a 2007-ben visszavonult Shaka Hislop (Reading, Newcastle United, West Ham, Portsmouth, FC Dallas – jelenleg az ESPN szakkommentátora) twitterén tudatta, imádkozik az életéért küzdő honfitárs felépüléséért. „22 éves és szívinfarktust kapott Magyarországon. Veled az imám, testvér!” – üzent Kenwyne Jones, a Stoke City hatalmas termetű centere.

Kimaradt?