MOL Liga: a címvédő teszteli a HSC és a Brassó tudását

Mindkét erdélyi együttes tudását leméri a hétvégén a jégkorong MOL Liga listavezetője, az Érsekújvári HC. A felvidékiek elleni találkozók után a HSC Csíkszereda és a Brassói Corona egymás ellen döntheti el, hogy „ki a legény a gáton”.

A hétfői súlyos dunaújvárosi 10–2-es vereséget követően a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata újabb két létfontosságú mérkőzésen lép pályára a MOL Ligában. Kérdés, hogy a csíki gárda mennyire tudta kiheverni a legutóbbi találkozó kellemetlen perceit. Mindazonáltal Gál Sándor vezetőedző problémáját még az is tetőzi, hogy Tranca Daniel játékára sem számíthat, ami nagy érvágást jelent. Továbbá azt is maga után vonja a fiatal center kiesése, hogy az eddig kialakított sorokat meglehet fel kell borítsa.

Ha mindez nem volna még elég pénteken, illetve hétfőn két közvetlen rivális ellen kell pályára lépjen a csíki gárda. Pénteken előbb a MOL Liga egyik legnagyobb favoritja, a nyáron alaposan megérősödött, HC Érsekújvár látogat Csíkszeredába. Az érsekújvári gárda eddig jól szerepel a ligában, hiszen az öt lejátszott mérkőzéséből négyet megnyert és egyet veszített el, azt is hosszabbítás után, Miskolcon.

„Tudjuk, hogy az Érsekújvár a MOL Liga talán egyik legjobb csapata. Mi meg egy súlyos vereség után vagyunk, amelyet a héten igyekeztünk átbeszélni. Sőt az egész hétvégét átbeszéltük és kielemeztük. Véleményem szerint a 10–2-es vereség egy kisiklás volt. A fiúk is elmondták, hogy a hétvégén mutatottaknál többet tudnak. Dani sérülése után még több fiatalnak kell lehetőséget adnunk. Figyelembe kell vegyük, hogy a múlt évi csapathoz képest több játékos kicserélődött. A helyüket átvett fiatalok még rutintalanok és idő kell nekik, hogy belelendüljenek a játékba. Ez miatt összeszokatlanabb a csapat. Mindezek ellenére jó eredményben és mérkőzésekben bízunk” – mondta Gál Sándor a HSC szakvezetője.

Hétfőn a Brassói Corona vendége lesz a HSC, akiknek szeretnének visszavágni az első fordulóban elszenvedett 4–2-es vereségért. A Cenk alatti város csapata nem szerepelt olyan jól, mint az érsekújvári az eddigi találkozókon, ennek ellenére veszélyes ellenfél, mint ahogy ezt bizonyították is Csíkszeredában.

„A Brassó által elért eredmények hasonlóak a miénkhez. Azt kell velük szemben kihasználnunk, hogy míg ők vasárnap játszanak Érsekújvárral, addig mi szabadnaposak leszünk. Ebből kifolyólag remélhetőleg mi leszünk a frissebbek. A legutóbbi mérkőzésünkön nem ők, hanem mi, okoztunk meglepetést azzal, hogy 0–3-al kezdtünk. Úgy látom, hogy alapvetően nem változott a játékok. Ami viszont fontos, hogy olyan hátvédjeik vannak, akik gólokkal, illetve gólpasszokkal veszik ki a játékból a részüket.” – véleményezett Gál.

A hétvégi műsor

Péntek

  • HSC Csíkszereda – HC Érsekújvár
  • Miskolci Jegesmedvék – Újpesti TE
  • Ferencvárosi TC – Dunaújvárosi Dab.Docler

Szombat

  • Miskolci Jegesmedvék – Ferencvárosi TC

Vasárnap

  • Dunaújvárosi Dab.Docler – Újpesti TE
  • Brassói Corona – HC Érsekújvár

Hétfő

  • Ferencvárosi TC – Újpesti TE
  • Brassói Corona – HSC Csíkszereda

 

Kimaradt?