Böde Dániel 2016-ig hosszabbított a Ferencvárossal

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján tudatta: Böde Dániel egy évvel meghosszabbította szerződését a klubbal, így a válogatott támadó 2016 nyaráig marad a zöld-fehéreknél. A csatárt az átigazolási időszakban hírbe hozták a Kolozsvári CFR-rel is.

A tavaly nyáron a Ferencvárossal hároméves szerződést aláíró Böde Dániel szeptember 13-án, pénteken újabb egy évvel meghosszabbította szerződését a zöld-fehér alakulattal, így a 2015–2016-as szezon végéig biztosan marad a klubnál.

A 13-as mezszámú Böde piaci értéke egy év alatt 600 ezer euróról 800 ezer euróra emelkedett – írja a fradi.hu. Ez nem is csoda, hiszen a 2012–2013-as szezonban mind a 30 bajnokin pályára lépett a Fradiban, 17 gólt szerzett és 9 gólpasszt adott – a mesterlövészek listáján csak egy találattal maradt le a végül első helyen végző Adamo Coulibaly mögött.

Böde a válogatottba is bejátszotta magát, a fehéroroszok elleni felkészülési meccsen debütált, azóta a Törökország és az Észtország elleni vb-selejtezőn is gólt szerzett címeres mezben. Az NB I jelenlegi idényében hat bajnokin egyszer volt eredményes.

„Úgy gondolom, hogy napról napra fejlődünk, bízom benne, hogy olyan szintre jutunk, amellyel el tudjuk érni célunkat, ami a bajnoki cím megszerzése. Természetesen sokat köszönhetek az előző klubomnak is, de a Ferencvárosból lettem válogatott, ezzel a csapattal még szép sikereket fogok elérni. A válogatott meccseire is szép számmal jönnek ki a Fradi-szurkolók, ami plusz motivációt jelent” – mondta Böde a hosszabbítást követően.

Kimaradt?