Felállt a litván válogatott kispadjáról a székelyudvarhelyi László Csaba

Közös megegyezéssel távozott posztjáról László Csaba, a litván labdarúgó-válogatott eddigi szövetségi kapitánya. A tavaly januárban érkezett erdélyi szakember a világbajnoki selejtezősorozatban elért gyenge eredményekkel indokolta döntését.„Úgy gondolom, hogy mindkét fél részéről ez volt a legjobb döntés. Köszönöm a szövetségnek a lehetőséget, az elnöknek a támogatást és a szurkolóknak a biztatást. Kívánom, hogy legyen sikeres ez a fiatal társaság a hátra levő meccseken és a következő sorozatban" – idézik László Csabát.

„A szövetségi kapitány lecserélése mindig egy nehéz és kellemetlen döntés. De minden körülményt figyelembe véve úgy láttuk, hogy a csapat szempontjából a váltás a legjobb döntés. Köszönjük László Csaba erőfeszítéseit, és sok sikert kívánunk neki további pályafutásához" – mondta Julius Kvedaras, a litván szövetség elnöke.

A litvánok a G-csoport negyedik helyén állnak két győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel.

A korábban a Ferencvárost is irányító, majd Skóciában edzősködő László helyett eddigi segítője, Igoris Pankratjevas ül le a kispadra a hátralévő két vb-selejtezőn.

Kimaradt?