FIFA-ranglista: a románok közelebb lopakodtak a magyarokhoz

A közelmúltban lejátszott világbajnoki selejtezők nem módosítottak a magyar és a román labdarúgóválogatott egymáshoz viszonyított helyezésén: az Egervári-legénység a 30. helyet foglalja el a FIFA-világranglistán, a trikolórok pedig közvetlenül mögöttük a 31. helyre léptek előre.

Az idén ez a magyar válogatott legjobb helyezése, és csak hárommal marad el az eddigi csúcstól (27., 2011. szeptember), valamint kettővel a tavaly augusztusban regisztrált 28. pozíciótól. A ranglista megelőző közzététele óta válogatottunk egy-egy győzelmet, döntetlent és vereséget könyvelt el, abszolút pontszáma valamelyest csökkent (749-ről 744-re), így az előrelépéshez Csehország és Norvégia pozícióvesztése is kellett.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) világranglistáját továbbra is Spanyolország vezeti, Argentína feljött a második helyre, megelőzve Németországot.

A képzeletbeli dobogón állók után a két helyet javító, már vb-résztvevő Olaszország következik, Brazília egy helyet előrelépve nyolcadik, a magyar válogatottal egy vb-selejtező csoportban lévő Hollandia két helyet visszaesve a hetedik. A magyarok és a románok vb-selejtezőbeli ellenfelei közül Törökország – kilenc helyet javítva – a 49., Észtország a 88., Andorra a 200. helyen található.

Az eddigi harmadik Kolumbia az ötödik pozícióba csúszott, a legutóbbi hetedik helyezett Portugália kipottyant az első tízből, míg Franciaország további két pozíciót veszítve már csak a 25.

Érdekesség, hogy a két és fél esztendeje a 62. pozícióban veszteglő, egy hónapja tizedik belgák – akik szeptemberi két győzelmükkel karnyújtásnyira kerültek a brazíliai vb-szerepléshez – már a hatodik helyen feszítenek.

Kapcsolódók

Kimaradt?