Orbán inkább hallgat, mintsem illetlent mondjon a román-magyarról

Újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Csányi Sándor MLSZ-elnök is röviden beszélt a Románia–Magyarország (3–0) vb-selejtező utáni érzéseiről – a kormányfő nem tudna olyat mondani, ami kiállná az illendőség próbáját, a szövetségi vezető meghagyja az értékelést a szakbizottságoknak, de csalódott.

„Az én dolgom egyszerű: megfogadtam, hogy egy hétig nem nyilatkozom erről a meccsről, mert nem tudnék olyat mondani, ami kiállná az illendőség próbáját. Inkább várnék jó néhány napot” – válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök a bukaresti román–magyar értékelésére vonatkozó kérdésre.

„Én lehetek felelőtlenebb, gondolom, mint egy miniszterelnök... Csütörtökön tartottam egy beszédet a csapatnak, amivel azt gondoltam, hogy segítek, de úgy tűnik, nem... Azt mondtam, hogy egy meccset el lehet veszíteni – mert hát a futball az futball –, de a becsületet ne veszítsük el. Két módja van, hogy a becsületet elveszítsük: az egyik, hogy ha önbizalom híján lépünk pályára, és ez messziről látszik, a másik, ha nem teszünk meg minden erőfeszítést, hogy nyerjünk. Csalódott voltam  a meccset követően. Egervári Sándor munkájának az értékelését, mint minden egyes mérkőzés után, az MLSZ szakmai bizottságai el fogják végezni. Kíváncsian várom a véleményüket, addig erről én nem szeretnék nyilatkozni, mert nem érzem magam avatottnak” – reagált Csányi Sándor, az MLSZ első embere.

Kimaradt?