Rafael Nadal 13. GS-trófeáját szerezte meg a US Openen

A spanyol Rafael Nadal nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjét hétfőn New Yorkban, miután négy játszmában legyőzte a világelső szerb Novak Djokovicot.

A hosszú labdamenetekkel és fantasztikus pontokkal tarkított, 3 óra 21 perces fináléban a mallorcai sztár 2010 után a második US Open-győzelmét és pályafutásának 13. Grand Slam-sikerét aratta. Az örökranglistán így már csak Roger Federer (17) és Pete Sampras (14) előzi meg.

A 27 éves Nadal lehengerlően kezdte a döntőt, és 42 perc alatt szettelőnybe került. Egy esztendővel fiatalabb riválisa csak a második játszmában jutott először bréklabdához, egy 54 ütésből álló labdamenet végén elvette a spanyol adogatását, és kiegyenlítette a játszmaarányt. A harmadik felvonás elején Djokovic ismét "lebrékelte" egyre passzívabb ellenfelét, sőt labdája volt a 3:0-ás vezetéshez, ám Nadal elképesztő magabiztossággal visszakapaszkodott, és a szett az övé lett. A negyedik játszma már egyoldalúan alakult, a Nadal 21-ével szemben összesen 50 rontott ütést bemutató szerb egyre többet hibázott, és már csak egy játékot hozott össze.

A világranglistán első helyét megőrző Djokovic negyedszer vívott döntőt Flushing Meadowsban, de csak 2011-ben sikerült nyernie, ám az idei 10. és pályafutása 60. tornagyőzelmét begyűjtő Nadal hamarosan leválthatja őt, ugyanis tavaly térdsérülés miatt hét hónapot kihagyott, és az év hátralévő időszakában már nincsenek "megvédendő" pontjai.

https://www.youtube.com/watch?v=xdjNghcCNPU

Nadal ebben az idényben 63 mérkőzéséből hatvanat nyert meg.

Eredmény:

  • Nadal (spanyol, 2.)-Djokovic (szerb, 1.) 6:2, 3:6, 6:4, 6:1

Kimaradt?