MOL Liga: ismét nyert a Brassó és vesztett a Csíkszereda

Az első fordulóbeli, egymás elleni mérkőzés után vasárnap este a jégkorong MOL Liga mindkét erdélyi csapata magyarországi vendéget fogadott: a Brassói Corona 4-2-re győzött az Őjpest ellen, a HSC Csíkszeredát pedig hosszabbításban verte meg a címvédő Dab.Docler.

Fogadkoztak a HSC-nél a legutóbbi Brassó elleni mérkőzést követően, hogy jobban fognak kezdeni a következőkben. Ehhez tartotta is magát a csapat a Dunaújvárosi Dab.Docler elleni mérkőzésen. A tavalyi két döntős jó iramban kezdett, ám az első percekben csak a hazaiak tudtak helyzeteket kialakítani. Előbb Bíró T., majd Farkas vétett óriási helyzetben, míg végül a harmadik perc meghozta az első gólt. Becze pofozta be Tranca passzát Kiss T. ketrecébe. A folytatásban észbe kapott a Dab és felvették ők is a ritmust és a 8. percben Ladányi révén büntettek is. A gólgyártás itt nem állt le hiszen a harmad utolsó másfél percében két gól esett. Előbb Bíró T., majd Pavuk talált be.

A második játékrészben magasabb fokozatra kapcsolt a vendég együttes, ennek ellenére, az újabb gólt a hazai gárda szerezte. Farkas kékvonalas lövése talált utat a vendégek ketrecébe. A hazai öröm újfent nem tartott sokáig. A csíki gárda bár emberelőnyben játszhatott mégis gólt kapott. Újfent Ladányi volt eredményes.

Az utolsó játékrészben kiegyenlített, iramos mérkőzést láthatott a közönség, ám a gólok nem jöttek, csak a helyzetek, amely bőven volt mindkét oldalon. Jöhetett a hosszabbítás.

A tervezett öt percet nem kellett végig várni, hiszen Pavuk annak lejárta előtt eldöntötte a győztes kilétét. Folyamatosan lopta a távolságot, majd a kör széléről előtte a pakkot, ami becsorgott Kozuch lábai között.

Eredmények

  • HSC Csíkszereda – Dunaújvárosi Dab.Docler 3–4 (2–2, 1–1, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után
  • Brassói Corona – Újpest 4-2 (0-1, 4-0, 0-1)
  • Miskolci Jegesmedvék - Érsekújvár 4-3 (0-1, 2-0, 1-2, 1-0), hosszabbítás után

Az állás:

  1. Érsekújvár                    3  2   -   1   -   13-8   7 pont
  2. Brassó                          2  2   -   -   -    8-4   6
  3. Miskolc                          2  1   1   -   -   10-3   5
  4. Dab.Docler                   2  -   1   -   1    5-6   2
  5. HSC Csíkszereda       2  -   -   1   1    5-8   1
  6. Ferencváros                 1  -   -   -   1    3-7   0
  7. UTE                                2  -   -   -   2   2-10   0

 

Kimaradt?