Székely arany a csíki cselgáncs-Balkán-bajnokságon

Székelyföldi győztese is van a hétvégén Csíkszeredában megrendezett cselgáncs-Balkán-bajnokságnak: a csíkszeredai dzsúdócsapat tagjaként, Románia színeiben Papp Róbert Flórián állt a dobogó legfelső fokára a 73 kg-os súlycsoportban.

A szeptember 6–7-én a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában megrendezett sporteseményt Hargita Megye Tanácsa is támogatta. A szombat délutáni ünnepélyes megnyitón az intézmény részéről Szentes Antal megyei tanácsos köszöntötte a résztvevőket elmondva, hogy a csíkszeredaiaknak és a székelyföldieknek egyaránt megtiszteltetés, hogy itt rendezték meg a cselgáncs-Balkán-bajnokságot, hiszen ez növeli a térség hírnevét nemzetközi szinten.

 „Hargita Megye Tanácsa számára kiemelten fontos a sportélet támogatása, hiszen a sport közösséget kovácsol, identitást erősít” – jelentette ki a tanácsos, akinek a szervezők egy emlékplakettet adtak át annak elismeréséül, hogy a megyei tanács támogatja a cselgáncs sportágat. A jelenlévőket köszöntötte Korodi Attila parlamenti képviselő és Tánczos Barna szenátor is.

A megnyitó után következtek a döntők. Az idei bajnokságon kilenc ország vett részt: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Görögország, Macedónia, Montenegró, Románia, Szerbia és Törökország. Hét-hét súlycsoportban versenyeztek nők és férfiak egyaránt, az első helyezettek a következők:

 

Férfiak:

-60 kg: Mertcan Akcay (Törökország)

-66 kg: Predrag Nikolajevic (Szerbia)

-73 kg: Papp Róbert Flórián (Románia)

-81 kg: Bosko Ostojic (Szerbia)

-90 kg: Uros Nenkovic (Szerbia)

-100 kg: Stefan Jurisic (Szerbia)

+100 kg: Daniel Natea (Románia)

 

Nők:

-48 kg: Milica Nicolic (Szerbia)

-52 kg: Ioana Matei (Románia)

-57 kg: Andreea Florian (Románia)

-63 kg: Dilara Incedayi (Törökország)

-70 kg: Mădălina Pantea (Románia)

-78: Jelena Zabic (Szerbia)

+78 kg: Kubra Kara (Törökország)

Kimaradt?