Djokovics-Nadal álomdöntő a US Open tenisztornán

Román idő szerint vasárnap este fél tizenkettőkor kezdődik az év negyedik Grand Slam tenisztornájának női döntője, a Serena Williams (amerikai, 1.) – Viktorija Azarenka (fehérorosz, 2.) mérkőzés. Megismétlődik a tavalyi finálé, akkor is ők ketten viaskodtak az elsőségért, s végül a hazaiak játékosa döntő játszmában szerezte meg a győzelmet.

A férfiak döntője hétfőn késő este lesz. Szintén az első két kiemelt részvételével. A világelső Novak Djokovics a rangsor második helyén álló Rafael Nadal ellen küzd majd. Szombaton az elődöntőkben a szerb izzadt meg jobban, a spanyol könnyedén lépett túl újabb ellenfelén.

Stanislas Wawrinka hatalmasat küzdött Djokovics ellen, ám végül öt szettben alulmaradt a világelsővel szemben a US Open elődöntőjében, aki így készülhet a Nadal elleni megmérettetésre. A svájci teniszező kétszer is előnyben volt a szettek tekintetében, ám a döntő játszmában a szerb összeszedettebben játszott, így bejutott a fináléba. A másik ágon Nadal minden erőlködés nélkül nyert az élete második egyesbeli GS-elődöntőjét játszó Richard Gasquet ellen.

Férfi egyes elődöntők:

Djokovics (szerb, 1.) – Wawrinka (svájci, 9.) 2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:4

Nadal (spanyol, 2.) – Gasquet (francia, 8.) 6:4, 7:6, 6:2

Kimaradt?