„Példamutató” magyar győzelem a női román-magyaron

Az októberben kezdődő vb-selejtezőkre készülő magyar női labdarúgó-válogatott kedd délután 3–2-re legyőzte Romániát a két csapat gyulai felkészülési mérkőzésén – tudósít a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapja.A románok egy kontra végén már a 4. percben vezetést szereztek, de a szünetre fordított a magyar csapat: előbb Pádár Anita lőtt gólt Vágó Fanni passzából, majd Pádár volt az előkészítő, Vágó a végrehajtó, végezetül kettejük összjátékát követően Szeitl Szilvia lőtte a harmadikat.

A második félidőben a magyaroknak volt több helyzetük, de azok kimaradtak, közben Románia egy védelmi hibából szépített, a vége 3–2-lett. A két csapat csütörtökön 11 órakor lejátssza a „visszavágót" is.

„Rosszul kezdtünk, de gyorsan észhez tértünk, és hamar megfordítottuk az eredményt – mondta a meccs után az mlsz.hu-nak Vágó Attila szövetségi kapitány. – A Pádár, Vágó duó nagyon veszélyes volt, mindhárom gólt ők hozták össze, a románok nem tudták tartani a két remek formában játszó támadót. Némi hiányérzetünk csak azért lehet, mert a hajrában fölényessé tehettük volna a győzelmet, de kihagytuk a lehetőségeinket. A Balaton-kupa vereségei után nagyon jól jött a csapatnak a sikerélmény, bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel megadtuk az alaphangot a férfi válogatott bukaresti meccse előtt. Csütörtökön szeretnénk megismételni a sikert, de már egy teljesen más összetételű együttest szerepeltetünk, a cél ugyanis, hogy a keret minden tagja megfelelő bizonyítási lehetőséghez jusson."

NŐI LABDARÚGÓ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

  • Magyarország–Románia 3–2 (3–1)

Kimaradt?