Bajnokok Ligája: csoportkörben folytatja a Steaua

2-2-es döntetlent ért el a Steaua a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezők rájátszásának második mérkőzésén kedden este a lengyel fővárosban Legia Varsó ellen, így 3-3-as eredménnyel, több idegenben lőtt góllal bejutott a csoportkörbe.

Álomszerűen kezdte a bukaresti csapat a mérkőzést, hiszen alighogy pályára léptek, már két góllal is vezettek: előbb Stanciu talált be a hetedik perceben, majd két perccel később Piovaccari csillogtatta meg tudását, kétgólosra növelte a Steaua előnyét. Az első tíz perc után már eldőlni látszott a mérkőzés, azonban az első félidő közepén Radovics betalált a hazaiaknak, 2-1-re alakítva az eredményt, ami még mindig a kék-pirosaknak kedvezett.

Defenzív játékra kényszerült tehát a Reghecampf csapata, de a játék utolsó pillanataira is maradt izgalom: a Varsó Rzezniczak révén a 94. percben szerzett gólt, amikor már csak néhány másodperc volt a játékból. A fináléban kapott gól és a 2-2-es végeredmény végül nem befolyásolta a Steaua továbbjutását.

A Steaua ötödik alkalommal játszhat a Bajnokok Ligája csoportkörében, legutóbb a 2008-as szezonben sikerült nekik a bravúr. Reghecampf tanítványai valószínűleg a negyedik kalapból várhatják a csütörtöki sorsolást.

A kedd esti mérkőzéseken szintén csoportkörbe jutott a német Schalke (Szalai Ádám góljaival), az Arsenal, az Austria Wien és az FC Bázel is.

Legia Varsó – Bukaresti Steaua 2-2 (1-2)
Varsó, A Lengyel Hadsereg Stadionja. V: Pedro Proenca (portugál)
Legia: Kuciak – Bereszynski, Rzezniczak, Dossa Júnior, Wawrzyniak – Vrdoljak, Furman (Zyro, 75.) – Kucharczyk (Ojamaa, 63.), Radovics, Kosecki – Saganowski (Mikita, 79.)
Steaua: Tătărușanu – Georgievszki, Szukala, Gardos, Latovlevici – Bourceanu, Filip – Popa, Stanciu (Cristea, 59.), Tănase (Leandro Tatu, 72.) – Piovaccari (Iancu, 89.)
Gólszerző: Radovics (27.), Rzezniczak (94.), ill. Stanciu (7.), Piovaccari (9.)
Továbbjutott: a Steaua 3–3-mal, idegenben lőtt több góllal

További eredmények:

PAOK – Schalke 04 2-3 (továbbujutott a Schalke 4-3-mal)

Arsenal – Fenerbahce 2-0 (továbbjutott az Arsenal 5-0-val)

Austria Wien – Dinamo Zagreb 2-3 (továbbjutott az Austria Wien 4-3)

FC Bázel – Ludogorec Razgrad 2-0 (továbbjutott a Bázel 6-2-vel)

Kimaradt?