HSC-célok: román bajnoki arany és MOL Liga-rájátszás

Megtartotta idény előtti sajtótájékoztatóját a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, amelyen a klub vezetősége megfogalmazta a célokat, illetve több szóban forgó tévedést is tisztázott. A Csíki Sör-kupa egy későbbi dátumon lesz megrendezve.

Pár nap múlva rajtol a jégkorong MOL Liga 2013/2014-es idénye, amely előtt a HSC Csíkszereda vezetősége beszámolt az eddigi tevékenységről, illetve megfogalmazta a felnőtt csapat céljait. A sajtótájékoztatót Hodos László a Csíkszeredai Sportklub elnöke nyitotta, aki a legfontosabb célnak a minél több fiatal játékos csapatba való beépítését nevezte meg. „Első és legfontosabb célunk az, hogy minél több fiatalt építsünk be a csapatba. Az eredményeket illetően elmondhatom, hogy a MOL Ligában a rájátszásába és esetleg a fináléba való bejutást célozzuk meg. Ami a honi bajnokságot, illetve Románia-kupát illeti azokat meg szeretnénk nyerni” – fogalmazott Hodos.

A célok után viszont kényesebb témák is szóba kerültek. Többek közt szó esett a Csíki Sör-kupáról, illetve azon városban terjengő hírekről miszerint anyagi problémákkal küszködik a klub. „A Csíki Sör-kupára, első körben, az Újpesti TE, a Budapest Patriots és a Szokol Kijev gárdái volt meghívva. Utóbbi kettő visszamondta. Ezt követően igyekeztünk a Ferencvárost meghívni, de sajnos már túl közel volt a MOL Liga rajtja ezért nem vállalták. Ennek tükrében az idei szezonban nem augusztusban lesz megrendezve, hanem egy későbbi dátumon. További tudnivaló a Sör-kupa rendezésével kapcsolatosan, hogy a meghívott csapatok teljes kiszállási költségét a klub fizette volna. Ami a játékosok fizetését, illetve a klub anyagi helyzetét illeti, elmondhatom, hogy nincs elmaradásunk a játékosok felé, és teljes mértékben biztosított a csapat részvétele úgy a MOL Ligában, mint a román bajnokságban” – tette hozzá a klub elnöke.

A klub által nyáron elvégzett munkálatokról is szó esett, ami alatt felújították az Öt kutya vendéglő fölötti szállodát, kicserélték az elavult vízvezetékeket, illetve felújították a jégpálya belterületét.

Fiatalok adják a csapat gerincét

Gál Sándor vezetőedző, Hozó Levente és ifj. Antal Előd másodedzők egyrészt beszámoltak a csapat felkészüléséről, a tervekről, illetve a szurkolókról is szót ejtettek. „Minden felkészülés során akadnak gondok, minden csapat életében megtörténik. Ezeket rendeztük. A játékosok hozzáállása remek volt az egész nyár során. Az tudni és látni kell, hogy az elmúlt évek legfiatalabb kerete van alakulóban. Ehhez mérten mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a célokat elérjük és tisztességesen helyt álljunk. Szeretnénk a fiatal játékosokat beépíteni a keretbe. Egyelőre véglegesen Molnár Zoltán, Salló Alpár és Farkas Tamás került fel a nagycsapatba. A többiek előtt is nyitva áll még a kapu” – mondta Gál Sándor vezetőedző.

Hozó Levente kitért arra, hogy az idéntől már a fiatalok adják a csapat gerincét ezért Becze Tihamérra, Molnár Zsomborra, Tranca Danielre jóval nagyobb teher nehezedik. A másodedző kitért a szurkolókra és egy felhívást intézett feléjük, amelyben kéri a segítségüket. „Akik most kerülnek fel, fiatal játékosok, megérdemlik, hogy ők is olyan biztatásban részesüljenek, mint mi korábban. A szurkolóink nélkül nehéz elérni bármit, hatalmas szükség lesz rájuk és számítunk is a segítségükre.”

Az edzők rosszallásukat fejezték ki az iránt, hogy még mindig nem lehet tudni, hogy a román bajnoki versenynaptár, illetve bajnokság lebonyolítása hogyan fog kinézni. Ez gondot okoz a hosszú távú tervezést illetően.

Nehéz lesz, mint mindig

Jozef Hruby illetve Becze Tihamér az előttük álló idényről is szót ejtett. Elmondásuk szerint a soron következő bajnokság kiegyenlítettebb lesz mint eddig. „Minden csapat erősített. Van ahol a csapat gerince nem változott, van ahol szinte a teljes csapatot lecserélték. A Dunaújvárost, a Brassót és Érsekújvárt tudjuk, hogy erősödtek, Miskolc fekete ló. Utóbbiak több hazai játékost veszítettek. Az Újpest és a Ferencváros is erősített. Kíváncsian várjuk a szezont” – fogalmazott Becze.

Két légiós érkezeik

Hodos László klubelnök kitért arra, hogy a tavalyihoz képest a szponzorok nem változtak. Továbbra is a csapat főtámogatója Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a Heineken, az OTP Bank, az ING Service, a Béres, illetve több kisebb-nagyobb cég. Azzal, hogy az egyik korábbi szponzor kivált, azzal a gárda neve nem változik. „Ez, egy a klub és a polgármesteri hivatal közötti megállapodás. Marad a név és a Székelyföld felirat a mezen és a jégen is” – szögezte le Hodos. Az elnök kitért arra, hogy újfent a csapat támogatója lett az Amigo&InterCost. A cég segítségével két újabb légiós fog érkezni a csapathoz. Jelenleg több kiszemelt játékos is van, a végső döntést az edzők fogják kimondani.

Csapatbemutató és szurkolói találkozó

A hétvégi Csíki Sör-kupa helyett a klub vezetősége egy csapatbemutatóval összekötött felkészülési mérkőzést, illetve egy szurkolói találkozót szervez pénteken. A felnőtt gárda a farmcsapattal fog megmérkőzni. Ezt követően a vezetőség egy bográcsozásra, kötetlen beszélgetésre hívja a szurkolókat. A mérkőzésre nem fognak belépőt szedni. A program részletes megbeszélése után pontos tájékoztatás lesz közölve.

Kimaradt?