Ezzel a kerettel érkezik Bukarestbe a magyar labdarúgó-válogatott

Kihirdette keretét a román és az észt csapatok elleni soros világbajnoki selejtezőkre Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának hétfői beszámolója szerint a legutóbbi, csehek elleni összecsapáshoz képest a legnagyobb változás, hogy Juhász Rolandra sérülés miatt nem számíthat a szakember, míg Pintér Ádámnak továbbra sincs csapata, így ő vele sem tervez most a kapitány.

Kovács István, a Videoton FC középpályása a bukaresti mérkőzésre (szeptember 6.) nem utazik el a válogatottal, ehelyett az U21-es válogatottban léphet pályára a bosnyákok elleni hazai Eb-selejtezőn, s csak ezt követően csatlakozik Egervári Sándor együtteséhez, így az észtek ellen (szeptember 10.) már számíthat rá Egervári Sándor.

„Vannak sajnálatos távol maradók, Juhász Roland hétvégi sérülése nagyon komolynak tűnik, nem számíthatunk a játékára szeptemberben. Szomorú történet, hogy Pintér Ádámnak továbbra sincs csapata, ezért bármennyire is alapembere a válogatottnak, lemondtunk a meghívásáról” – mondta a hiányzókról Egervári Sándor.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

védők:
Vanczák Vilmos (Sion), Fiola Attila (MVM Paks), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Guzmics Richárd (Szombathelyi Haladás), Lipták Zoltán (Győri ETO FC), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Gyömbér Gábor (Ferencváros)

középpályások:
Varga József (Middlesbrough), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (FK Krasnodar), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Szakály Péter (DVSC-TEVA), Kovács István (Videoton FC)

támadók:
Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Schalke 04), Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda)

biztonsági tartalékok:
Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Pátkai Máté (Győri ETO FC), Varga Roland (Győri ETO FC), Nikolics Nemanja (Videoton FC)

A jövő pénteki Románia-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtezőt a spanyol Alberto Undiano Mallenco vezeti. A 39 éves játékvezető két asszisztense Roberto Díaz Pérez és Pau Cebrian Devis lesz a bukaresti összecsapáson. Mallenco eddig korábban egyszer, 2011 októberében a finnek elleni, gól nélküli Európa-bajnoki selejtezőn fújta a sípot a magyar válogatott meccsén.

Kimaradt?