Az Európa-liga küszöbén buknak el a román csapatok?

Kudarcot hoztak mindhárom román csapatnak a labdarúgó Európa Liga csütörtöki selejtezőmérkőzései: a negyedik fordulóban a Petrolul Ploieşti Wales-ben, az Astra Giurgiu Izraelben szenvedett vereséget, míg a Pandurii Târgu Jiu csapata a Kolozsváron rendezett mérkőzésén kapott ki.

A Cosmin Contra által irányított Petrolul az angol Swansea otthonában lépett pályára, de az első félidő közepére már elszálltak továbbjutási esélyei: a huszonötödik percben már 3-0-ra vezettek a hazaiak. Routledge tizenegy percen belül kétszer talált be Pecanha kapujába (14’ és 25’), míg Michu a 22. percben váltotta gólra a kínálkozó lehetőséget. A háromgólos előnyt tovább tetézte, hogy a második félidőben Pecanha kapus Barny lövése után szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába továbbította könyökével a labdát. A kegyelemdöfést Pozuelo gólja hozta, 5-0-ra javítva a Swansea gólarányát. A mérkőzés vége előtt három perccel Grozav gólt érő ollózása már csak szépségtapasz volt a csúfos vereséget hozó mérkőzésen.

A másik két román csapatnak sem alakult sokkal szerencsésebben ez a forduló: az Astra az izraeli Maccabi csapata ellen próbált szerencsét, ám gólt sem tudott rúgni az idegenbeli mérkőzésen, két góllal  kapott ki. Rayo a meccs harmincadik percében szabadrúgásból talált be, míg a második félidőben Turgeman állította be a 2-0-ás végeredményt.

A Pandurii Kolozsváron játszott mérkőzésén a Braga csapata egy góllal bizonyult jobbnak román ellenfelénél: Yazalde a második félidő elején lőtte a győzelmet jelentő gólt.

A negyedik forduló visszavágóit augusztus 29-én rendezik, a román csapatok továbbjutási reményei gyakorlatilag elszálltak az első mérkőzéseket követően. A Petrolul és az Astra hazai pályán, míg a Târgu Jiu-i csapat idegenben lép majd pályára.

Maccabi Haifa–Astra Giurgiu 2-0 (Rayo 30., Turgeman 61.)
Pandurii Târgu Jiu–SC Braga 0-1 (Yazalde 51.)
Swansea City–Petrolul Ploieşti 5-1 (Routledge 14., 25., Michu 22., Bony 56., Pozuelo 70., illetve Grozav 87.)

Kimaradt?