Hír24: Nem lesz Erdély Magyarországé

„Ki nem ugrál, büdös román, héj, héj!", „Magyarországé, Magyarországé, lesz még Erdély Magyarországé!" Utóbbi rigmus szinte hetente előfordul a magyar focipályákon, előbbi csak néha, válogatott alkalmakkor – írta vasárnap a hir24.hu a közelgő román-magyar világbajnoki labdarúgó selejtező, illetve annak apropóján, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) bevezetné a szurkolók regisztrációját.

A Ferencváros-MTK örökrangadón aztán a szalon „Ria, ria, Hungária" rigmus mellett olyan feliratok jelentek meg a zöld-fehér hívek soraiban, mint: „In memoriam Csatáry László" vagy: „Zsidótörvények, listázás, huligántörvény, regisztráció. Deportálni nem akartok?" – emlékeztet a szerző.

Majd felteszi a kérdést: hol van a Magyar Labdarúgó Szövetség szigora? Hogy kerülhet be a Puskás Stadionba ilyen transzparens, amikor elviekben át kellene nézni azokat a beléptetésnél? Miért kíséri füttykoncert a B-közép részéről azt, ha a fenti hangok után sportszerű buzdításra szólít fel a hangosan beszélő?

További – tényleg ártatlanul és naivan feltett - kérdések: a folyamatosan Erdély visszaszerzéséről ábrándozó egyének közül vajon hányan járhattak az elmúlt 10-15 évben Erdélyben? Hányan beszélgettek erdélyi magyarokkal politikáról, nemzettudatról, fociról, a somlói galuskáról vagy akármiről?

„El kell szomorítanom őket: az erdélyi magyaroknak eszük ágában sincs azon morfondírozni, hogy otthonuk ez a Magyarország legyen. Azt a fröcsögést és primitív közbeszédet, ami pedig itthon a focipályákon vagy épp imitt-amott előfordul, minden bizonnyal ki is kérik maguknak” – fogalmaz a hir24.hu munkatársa.

Kimaradt?