Győzelemmel kezdte felvidéki portyáját a HSC Csíkszereda

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését szerda este a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata, amely Poprádon a szlovák első ligás Liptószentmiklóssal mérte össze erejét. A trénerek négy sort állítottak hadirendbe az egy nappal korábban Újpestet 5–1-re legyőző felvidéki gárda ellen. Hiányzott viszont Adorján, Góga és Molnár Zsombor. Utóbbi kisebb lábsérülés miatt nem öltözött be. Sérülése nem komoly így pénteken az Extraligás Poprád elleni találkozón már játszhat.

Az első felkészülési mérkőzésen Gál Sándor vezetőedző a fiatalokat tesztelte és nem is csalódott bennük. Bár az első harmadban a felvidéki gárda uralta a játékot a remekül védő Ruczujnak nem tudtak gólt lőni.

A második játékrésztől kezdve fordult a kocka. A csíki csapat átvette a mérkőzés irányítását, ami helyzetekben és gólokban jelentkezett. A második játékrészben előbb Hruby, majd az utolsó felvonásban Becze mattolta a liptószentmiklósi hálóőrt. Közben rengeteg helyzet maradt kihasználatlanul, köztük egy rávezetés is az utolsó percekben Becze révén.

„Ez volt hosszú idő után az első mérkőzésünk és ennek tükrében nehezen ment a játék az első harmadban. Ruczuj tartotta a lelket a csapatban, aki végig remekül védett. A második harmadtól kezdve átvettük a mérkőzés irányítását és sikerült is nyernünk. A támadások során továbbra is sok helyzetet kihagyunk, ellenben a védekezésünk nagyon jól működött. Külön dicséret illeti a fiatalokat, akik egytől egyig remekül játszottak még úgy is, hogy sokuknak ez volt az első igazi felnőtt mérkőzésük.” – mondta Antal Előd másodedző a mérkőzés végén.

Eredmény

  • HSC Csíkszereda – Liptószentmiklós 2–0 (0–0, 1–0, 1–0).

További felkészülési mérkőzések

  • Augusztus 16., péntek: HK Poprád – HSC Csíkszereda (18).
  • Augusztus 18., vasárnap: Eperjes (HC 07 Presov) – HSC Csíkszereda (18).
  • Augusztus 20., kedd: Nagymihály (HK Dukla Michalovce) – HSC Csíkszereda (18).

Kimaradt?