Keretet hirdetett Pițurcă a szlovákok elleni edzőmérkőzésre

Victor Pițurcă szövetségi kapitány megnevezte azt a 22 labdarúgót, akit meghívott a labdarúgó-válogatottba a Szlovákia elleni szerdai felkészülési mérkőzésre.

Pițurcă a légiósokat már korábban kijelölte, a hazai labdarúgók megnevezésével a vasárnapi Steaua–Dinamo rangadóig várt. A Steauát végül öt, a Dinamót egy játékos képviseli a keretben. Ott van a 22 között a jelenleg csapat nélküli Ciprian Marica is.

A fővárosi szaksajtó a keretbe várta a bajnoki góllövőlistát Székely Szabolccsal egyetemben hat-hat góllal holtversenyben vezető Cristian Budescut (Astra) is, ám a kapitány inkább Gheorghe Grozav és Marius Alexe mellett döntött; elképzelhető, hogy mindketten egy félidőt játszanak majd a szlovákok ellen.

A román válogatott legközelebbi tétmérkőzése a Magyarország elleni vb-selejtező lesz szeptember 6-án.

A ROMÁN LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE. Kapusok: Bogdan Lobonț (AS Roma), Ciprian Tătărușanu (Steaua), Silviu Lung (Astra); Védők: Alexandru Matel (Astra), Constantin Nica (Atalanta), Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Vlad Chiricheș (Steaua), Valerică Găman (Astra), Dragoș Grigore (Dinamo), Iasmin Latovlevici (Steaua); Középpályások: Gabriel Torje (Udinese), Bănel Nicoliță (Saint-Etienne), Costin Lazăr (PAOK), Mihai Pintilii (Steaua), Ionuț Neagu (Otelul), Ovidiu Hoban (Petrolul Ploiești), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Cristian Tănase (Steaua); Csatárok: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Gheorghe Grozav (Petrolul Ploiesti), Marius Alexe (Sassuolo), Ciprian Marica (csapat nélkül)

Kimaradt?