TAS

Kizárták a bukaresti Rapidot a Liga 1-ből

A lausanne-i Nemzetközi Sportbíróság (TAS) döntése értelmében nem szerepelhet többé ebben az idényben a Liga 1-es bajnokságban a Bukaresti Rapid labdarúgó csapata. A hírt Mircea Minea, a Concordia Chiajna labdarúgóklub elnöke, Chiajna polgármestere közölte pénteken a Mediafax hírügynökséggel.

A kisváros klubja még az idény kezdete előtt megtámadta a TAS-nál a Román Labdarúgó Szövetségnek (FRF) azt a döntését, hogy a Concordia játsszon helyelosztó mérkőzést a Rapiddal a Liga 1-be jutásért. A döntés előzménye az volt, hogy a Liga 1-es csapatok közül csak 17 kapott licencet erre az idényre, a 18-ik hely „kiadó” maradt.

A chiajnai csapat a tavalyi idény első kiesője volt, a 15-ik helyen végzett a Liga 1-ben. A Bukaresti Rapidnak nem volt licence, ennek ellenére a FRF úgy határozott, hogy ez a két csapat mérkőzzön meg a kiadó helyért. A július 13-i bukaresti mérkőzést a fővárosiak nyerték 2-1-re, így ebben az idényben indultak a Liga 1-es bajnokságban.

Ítéletével a TAS semmisnek nyilvánította FRF döntését a helyelosztó mérkőzésről, és megállapította: mivel a Rapidnak nem volt licence, a Liga 1-es hely a Concordiát illeti meg.

A Rapidnak a Bukaresti Steauával kellett volna játszania a következő fordulóban szombaton. Ezt a meccset várhatóan törlik, mint ahogy a fővárosi vasutasok előző mérkőzéseit is. Eddigi ellenfeleikkel a Concordia fog játszani későbbiekben közölt időpontokban – nyilatkozta Dumitru Dragomir, a Hivatásos Labdarúgó Liga elnöke.

 

Kimaradt?