banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Magyar arany is termett a nem olimpiai sportágak világjátékán

Székely Lilla magyar búvárúszó aranyérmet nyert a nem olimpiai sportágak IX. Világjátékán a kolumbiai Caliban szombaton. Székely Lilla úgy utazott ki a játékokra, hogy ez lesz az utolsó versenye. A klasszis 2005-ben és 2009-ben is ott volt a nem olimpiai sportágak világversenyén, a mostani Világjátékokon akarta befejezni pályafutását.

- Fantasztikus és még számomra is hihetetlen az egész. Ez volt az utolsó versenyem, azt hiszem, hogy a csúcson hagyom abba a versenysportot. Sokszor bosszankodtam az elmúlt években, hogy nem sikerült kihoznom azt az eredményt magamból, amire képes vagyok. Külön köszönet Lénárt Ágota sportpszichológusnak, aki sokat segített a felkészülésben - mondta az újdonsült Világjátékok-győztes.

A nem olimpiai sportágak legnagyobb nemzetközi eseménye pénteken kezdődött, száz ország versenyzői vesznek részt rajta. Az augusztus 5-éig tartó seregszemlén Magyarországot 12 sportágban 58 sportoló képviseli.

Legutóbb, négy évvel ezelőtt Tajvanon a magyar sportolók két arany-, három ezüst- és két bronzérmet nyertek a Világjátékokon. Idén, így a második nap után egy arany- és egy ezüstéremmel büszkélkedhet a magyar csapat.

A szumósok versenyén a 115 kilogrammos súlycsoportban Kalmár István szerzett ezüstérmet, de sérülése miatt az open kategóriában már nem indult. 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kimaradt?