Pénz áll a házhoz a Kolozsvári CFR 1907-nél

17,3 millió eurót utal a Kolozsvári CFR 1907 számlájára az UEFA a labdarúgó Bajnokok Ligája 2012-2013-as idényében nyújtott teljesítményéért. Bár az összeg óriásinak tűnik megjegyzendő, hogy lényegesen kevesebb, mint amennyire a vasutasok számítottak.

Mint ismeretes, a CFR 10 pontot gyűjtött a BL tavalyi szezonjában és ezért joggal remélhette, hogy részesedése nagyobb lesz az egy évvel korábban pont nélkül végzett Oțelulénál, amely 18,3 millió eurót kapott az UEFA-tól.

Az európai labdarúgó szövetség által közzétett kimutatás szerint a kolozsvári vasutasok 8,6 milliót kaptak a csoportkörbe való bejutásért, 3,5 milliót a három győzelemért és egy döntetlenért és 5,2 milliót úgynevezett „market-pool" részesedésként.  

Éppenséggel ez utóbbi kategória okozott csalódást Pászkány Árpádék pénztárosának, ugyanis az 5,2 millió eurós összeg kevesebb mint fele az Oțelul által kapott 11,1 milliónak.  Az Európa-ligában az Inter Milanó ellen lejátszott két mérkőzésért  további 284 ezer eurót utal az UEFA.

Legnagyobb meglepetésre a lista élén nem a BL-győztes Bayern München (55 millió) vagy a BL-döntős Borussia Dortmund (54 millió) áll, hanem a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült Juventus Torino (65,3 millió). A piemonti zebrák több mint kétszer annyit (44,8 millió euró) kaptak a televíziós közvetítésekből a későbbi győztes Bayern Münchennél(19,1 millió euró).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?